Κομοτηνή: Πρωινή Ενημέρωση

Array

Επικαιρότητα
Προληπτικά μέτρα στην Ξάνθη λόγω της πυρκαγιάς στο Όλβιο
Κομοτηνή: Πρωινή ΕνημέρωσηΠροληπτικά, περιοριστικά μέτρα, προστασίας των κατοίκων θα εφαρμοστούν για τα επόμενα δυο 24ωρα σε ακτίνα 15 χιλιομέτρων από το εργοστάσιο κατασκευής μπαταριών Sunlight στο Ολβιο Ξανθής, όπου ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά χθες το μεσημέρι. Αυτό αποφασίστηκε μεταξύ άλλων στη διάρκεια έκτακτης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στον Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, με τη συμμέτοχη του περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστου Μέτιου, εκπροσώπων της εταιρείας, του καθηγητή του Εργαστηρίου Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης του ΔΠΘ Σπύρου Ραψομανίκη και όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Μάχη με τις φλόγες 70 πυροσβεστών
Κομοτηνή: Πρωινή ΕνημέρωσηΗ μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς χθες το μεσημέρι στη μονάδα κατασκευής μπαταριών όλων των τύπων, και κατέστρεψε ένα μεγάλο μέρος των κεντρικών κτιριακών εγκαταστάσεων της εταιρείας, τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο νωρίς το απόγευμα και έσβησε λίγο αργότερα. Ωστόσο, το έργο των επίγειων δυνάμεων πυρόσβεσης ήταν δύσκολο και επικίνδυνο λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή και των ιδιαίτερα εύφλεκτων υλικών που καίγονταν για αρκετές ώρες, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένα τεράστιο σύννεφο μαύρου καπνού, ορατό από πολλά χιλιόμετρα μακριά.

Ποιες περιοχές “αγγίζουν” τα περιοριστικά μέτρα στην Ξάνθη
Κομοτηνή: Πρωινή ΕνημέρωσηΜέχρι την ανακοίνωση των πρώτων μετρήσεων, για καθαρά ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ, συστήνεται, η μη επαφή με το εξωτερικό περιβάλλον στις περιοχές βορειοανατολικά του εργοστασίου στο Ολβιο. Δηλαδή, τις περιοχές: Ν. Όλβιο, Κρεμαστή, Θαλασσιά, Αγ. Αθανάσιος, Τοξότες, Τύμπανο, Πετροχώρι, Εύμοιρο, Εξοχή και οι λοιπές ενδιάμεσες περιοχές ενώ τα αντίστοιχα σχολεία των περιοχών αυτών θα παραμείνουν κλειστά για δύο ημέρες. Τα μέτρα τα οποία προτείνονται μόνο για ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ και για 48 ώρες είναι: 1. Πλύσιμο του περιβάλλοντος χώρου και του εξωτερικού των σπιτιών με άφθονο νερό 2. Το εσωτερικό των σπιτιών να μείνει όσο το δυνατόν απομονωμένο από το εξωτερικό περιβάλλον (πόρτες και παράθυρα ερμητικά κλειστά) 3. Ο κόσμος και τα παιδιά να παραμένουν, ει δυνατόν τον περισσότερο χρόνο σε εσωτερικό χώρο 4. Όχι αγροτικές (βόσκηση και συγκομιδή κηπευτικών, κ.λ.π.) και λοιπές εργασίες σε εξωτερικό χώρο.

Κλειστά κάποια σχολεία σε Τόπειρο και Ξάνθη
Κομοτηνή: Πρωινή ΕνημέρωσηΚλειστά θα παραμείνουν σήμερα και αύριο τα σχολεία στον Δήμο Τοπείρου: Ν. Όλβιο ( Δημοτικό σχολείο, γυμνάσιο), Κρεμαστή(Μειονοτικό δημοτικό σχολείο), Θαλασσιά ( Ειδικό γυμνάσιο), Αγ. Αθανάσιος (Νηπιαγωγείο), Τοξότες (Δημοτικό σχολείο, γυμνάσιο), Εξοχή (Νηπιαγωγείο και μειονοτικό δημοτικό σχολείο) , Τύμπανο (2ο Ειδικό σχολείο). Επίσης, στον Δήμο Ξάνθης: Εύμοιρο ( Δημοτικό σχολείο , νηπιαγωγείο και Ειδικό σχολείο κωφών) και Καλλιθέα ( 17ο δημοτικό σχολείο και 17ο νηπιαγωγείο) . Επίσης στους παραπάνω οικισμούς θα είναι κλειστοί και όλοι οι παιδικοί σταθμοί (δημοτικοί και ιδιωτικοί).

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Ξάνθης
Κομοτηνή: Πρωινή ΕνημέρωσηΣε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ, μετά τη φωτιά στη Sunlight και τη σύσκεψη, όπου συμμετείχαν μέλη του, αναφέρει: πως είναι αυτονόητο πως αντίστοιχα προληπτικά μέτρα θα πρέπει να ληφθούν και για τους εργαζομένους της επιχείρησης. «Με ευθύνη της πολιτείας να γίνουν όλες οι μετρήσεις και οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να διασφαλιστούν οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων στο εργοστάσιο, χωρίς καμιά μισθολογική επίπτωση για τους εργαζόμενους.» αναφέρεται στην ανακοίνωση και σημειώνεται «Είναι πέρα από κάθε λογική τη στιγμή που παίρνονται προληπτικά μέτρα για τους κατοίκους των γύρω περιοχών αυτά να μην ισχύουν για τους ίδιους τους εργαζόμενους της επιχείρησης.»

Επέτειοι – εορτασμοί
Τρεις ξεχωριστές συγκεντρώσεις για την Πρωτομαγιά
Κομοτηνή: Πρωινή ΕνημέρωσηΔιασπασμένος περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά ήταν ο χθεσινός εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς στην Κομοτηνή. Σε τρία διαφορετικά σημεία ( κεντρική πλατεία, Εργατικό Κέντρο και μνημείο της Εθνικής Αντίστασης) με διαφορετικές αναγνώσεις και εκατέρωθεν βέλη τιμήθηκε η 1η Μάη. Αποκαρδιωτική ήταν η εικόνα του άδειου εργατικού κέντρου με κεντρικό πρόσωπο την απολυμένη υπάλληλο του, κα Ρύια Πατσατζή.
«Δεν συμμετείχαμε στον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς στο Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής λόγω της συμπεριφοράς που δείχνει η πλειοψηφία στο Εργατικό Κέντρο, που αντιγράφοντας τις πρακτικές της πιο σκληρής εργοδοσίας, απέλυσε υπάλληλο του και ενεργή συνδικαλίστρια.» δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της ΝΤΙΑΞΟΝ κος Τάκης Μουμτζίδης σημειώνοντας πως « η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου δείχνοντας απίστευτη αδιαλλαξία και εκδικητικότητα, αδιαφορεί προκλητικά και για την απόφαση του ΣΕΠΕ Ροδόπης που έκρινε την απόλυση της εργαζόμενης άκυρη ». Μην παραλείποντας να αναφερθεί και στην παραίνεση του Υπουργείου Εργασίας.

Μακριά από το Εργατικό Κέντρο παρέμεινε η ΑΔΕΔΥ
Κομοτηνή: Πρωινή Ενημέρωση«Ως συνδικαλιστικοί φορείς οφείλουμε να προασπίζουμε τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων των οποίων εξάλλου είμαστε εκπρόσωποι» ανέφερε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Νομαρχιακό Τμήμα Ροδόπης κ. Γιώργος Τριανταφυλλόπουλος σημειώνοντας ότι δεν νοείται η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κομοτηνής  να συμπεριφέρεται σαν στυγνός και άκαμπτος εργοδότης. Λόγω αυτής της στάσης για πρώτη φορά η ΑΔΕΔΥ δεν συμμετείχε στον εορτασμό του Εργατικού Κέντρου πηγαίνοντας κατευθείαν στο ηρώο της Εθνικής Αντίστασης και καταθέτοντας εκεί στεφάνι, όπως λίγη ώρα μετά έπραξε και ο πρόεδρος του εργατικού Κέντρου Παντελής Μαγαλιός με τον δήμαρχο Κομοτηνής Γιώργο Πετρίδη. «Το συνδικαλιστικό κίνημα δεν αντέχει άλλες τέτοιες καταστάσεις» δήλωσε ο κος Μαγαλιός εκφράζοντας τον προβληματισμό του για την στάση της ΑΔΕΔΥ, μιλώντας για δεύτερη διάσπαση μετά από αυτή του ΠΑΜΕ .

Δυναμικό παρόν έδωσε το ΠΑΜΕ
Κομοτηνή: Πρωινή ΕνημέρωσηΣτην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ κι ακολούθησε πορεία με την συμμετοχή της ΟΓΕ Ροδόπης, φοιτητών της ΚΝΕ και στελεχών του ΚΚΕ. «Τρία μνημόνια, οι μισθοί έπιασαν πάτο, οι συντάξεις έγιναν φιλοδώρημα, η λαϊκή στέγη στήθηκε στο απόσπασμα, τα μικροχώραφα και τα μικρομάγαζα, από πηγή πενιχρού εισοδήματος για τους ιδιοκτήτες τους, έγιναν ασήκωτο βάρος. Οι Συλλογικές Συμβάσεις καταργήθηκαν, η οργάνωση της απεργίας στον τόπο δουλειάς κηρύχθηκε σχεδόν παράνομη πράξη. Είναι παραμύθι για μικρά παιδιά ότι τελειώνουν τα μνημόνια.» τόνισε στην ομιλία του ο Ευάγγελος Ευαγγελόπουλος, πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ροδόπης.

Πολιτική
Ρύθμιση οφειλών για τους αγρότες
Κομοτηνή: Πρωινή ΕνημέρωσηΜέσα στο αμέσως προσεχές διάστημα θα αρχίσει να εφαρμόζεται ρύθμιση για τα αγροτικά χρέη προς το δημόσιο και τις τράπεζες, με το «κούρεμα» του κεφαλαίου να φτάνει μέχρι και 60% και η αποπληρωμή τις 120 δόσεις. Η ρύθμιση απευθύνεται σε: – αγρότες, γεωργούς, κτηνοτρόφους, πτηνοτρόφους και αλιείς, οι οποίοι έχουν λάβει αγροτικό δανειακό προϊόν (καλλιεργητικό δάνειο, δάνειο αγοράς εφοδίων κλπ) από την πρώην ΑΤΕ και τις λοιπές ανωτέρω τράπεζες υπό εκκαθάριση. Αιτήσεις ρύθμισης θα γίνονται μέσω της πλατφόρμας της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους: www.keyd.gov.gr

Παρατείνεται η καταληκτική ημερομηνία υποβολής της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης (ΕΑΕ) έως την 15η Ιουνίου 2018
Κομοτηνή: Πρωινή ΕνημέρωσηΠαρατείνεται η καταληκτική ημερομηνία υποβολής της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης έως την 15η Ιουνίου, αντί της 15ης Μαΐου. Μετά τη δημοσίευση του Κανονισμού στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ, το Υπουργείο θα προχωρήσει στις αναγκαίες τροποποιήσεις των εθνικών αποφάσεων.

Σχέδιο Νόμου για το νέο σύστημα εξετάσεων για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης ή ανανέωσης αυτού
Κομοτηνή: Πρωινή ΕνημέρωσηΤο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έδωσε στη δημοσιότητα για διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, το Σχέδιο Νόμου για το νέο σύστημα εξετάσεων για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης ή ανανέωσης αυτού. Στόχος η δημιουργία ενός αξιόπιστου, διαφανούς και λειτουργικού συστήματος, με αξιοποίηση της τεχνολογίας και την καθιέρωση αδιάβλητων διαδικασιών. Εντός του επόμενου 10ημέρου θα κληθούν όλοι οι αρμόδιοι φορείς να διατυπώσουν τις απόψεις τους προκειμένου εντός του Μαΐου να προχωρήσει η ψήφιση του Νομοσχεδίου με την εφαρμογή ταυτόχρονα και των απαραίτητων μεταβατικών διατάξεων που απαιτούνται

Κομοτηνή: Πρωινή Ενημέρωση
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

για την ομαλή μετάβαση στο Νέο Σύστημα εξετάσεων οδηγών και υποψήφιων οδηγών.

28 εκ. ευρώ στους δήμους
Με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, εγκρίθηκε η κατανομή ποσού ύψους 28 εκ. ευρώ σε όλους τους Δήμους της χώρας, αποκλειστικά για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, χωρικής αρμοδιότητάς τους, με χρέωση του λογαριασμού του υπουργείου Εσωτερικών «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Δήμων», Κομοτηνή: Πρωινή Ενημέρωσηπου τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Υγεία
ΤΟΜΥ Ξάνθης
Άρχισε να λειτουργεί η 1η Τοπική Oμάδα Υγείας Ξάνθης στελεχωμένη με ειδικευμένο ιατρικό (γενικό ιατρό) νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, άρτια εξοπλισμένη, με δυνατότητα πρόσβασης για ΑμΕΑ. Λειτουργεί από τις 07:00 έως τις 15:00. Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την Γραμματεία, στο τηλέφωνο 25413 52123 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση tomy_xanthi1@4ype-pedy.gr Έργο των Τ.ΟΜ.Υ. είναι η παροχή δωρεάν πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στον εγγεγραμμένο πληθυσμό. Ειδικότερα, οι Τ.ΟΜ.Υ. λειτουργούν ως ομάδες οικογενειακής ιατρικής, με εγγεγραμμένο πληθυσμό ευθύνης και έχουν ως σκοπό την παροχή δωρεάν ποιοτικών υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας χωρίς διακρίσεις.

Φεστιβάλ Εξαρτήσεων
Κομοτηνή: Πρωινή ΕνημέρωσηΦεστιβάλ Κατά των Εξαρτήσεων με τίτλο «Ανακάλυψε τον δικό σου τρόπο ζωής» θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 3 Μαΐου στην Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής. Συγκεκριμένα, οι δράσεις θα είναι ποικίλες και θα αφορούν όλες τις ηλικίες των πολιτών του Ν. Ροδόπης από μαθητές μέχρι ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας. Η έναρξη των δράσεων θα γίνει στις 10:00 το πρωί και θα περιέχουν βιωματικές δραστηριότητες, επιδαπέδια παιχνίδια και σταθμούς ενημέρωσης με διάφορες θεματικές γύρω από το ζήτημα των εξαρτήσεων. Παράλληλα αυτών, θα διεξάγεται και ένα θεατρικό δρώμενο, το οποίο επιμελήθηκαν και προετοίμασαν εθελοντές για την διαδραστική ενημέρωση μικρών και μεγάλων. Στόχος όλων των διοργανωτών και των δράσεων που θα υλοποιηθούν είναι η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση και κυρίως η προαγωγή θετικών προτύπων ζωής, κόντρα στην ζωή με εξαρτήσεις. Ο κύκλος των δράσεων θα ολοκληρωθεί το βράδυ στις 21:00 (Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής) με μία μουσική συναυλία από το γνωστό συγκρότημα «48 ORES», το οποίο θα μας ξεσηκώσει σε ρυθμούς disco 70’s και 80’s pop.

Τοπική Αυτοδιοίκηση
Αντιπυρική περίοδος και πρόστιμα

Κομοτηνή: Πρωινή Ενημέρωση
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Εν όψει της φετινής αντιπυρικής περιόδου από 1-5-2018 έως 31-10-2018, καλούνται όλοι οι Δημότες του Δήμου Κομοτηνής που είναι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους, να τους καθαρίσουν από χόρτα, άχρηστα υλικά, σκουπίδια διότι αποτελούν εστίες εκδήλωσης πυρκαγιάς. Σε αντίθετη περίπτωση ο Δήμος Κομοτηνής θα αναγκαστεί να προβεί στον αυτεπάγγελτο καθαρισμό τους και στις παρακάτω ενέργειες.

Εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς
Κομοτηνή: Πρωινή ΕνημέρωσηΣτους Παιδικούς Σταθμούς του Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ» για τη σχολική χρονιά 2018-2019, θα γίνονται δεκτά ΚΑΙ ΠΡΟΝΗΠΙΑ, δηλαδή παιδιά τα οποία γεννήθηκαν το έτος 2014.

Περιφέρεια
Εορτασμός των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού
Κομοτηνή: Πρωινή ΕνημέρωσηΕκδηλώσεις εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 9 Μαΐου. Στις 12:00. Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Της Του Θεού Σοφίας. Στις 12:15. Στο χώρο του Ηρώου ομιλία της υπαλλήλου της ΠΕ Ξάνθης κας Τσανοπούλου Κλεάνθη και κατάθεση στεφάνων. Στη συνέχεια θα τηρηθεί σιγή ενός λεπτού. Τιμές θα αποδώσει στρατιωτικό άγημα του Δ’Σ.Σ.

Παιδεία Δημοκρίτειο
Διημερίδα στη μνήμη της Λέκτορος Αγγελικής Σαρέλη
Κομοτηνή: Πρωινή ΕνημέρωσηΔιημερίδα στη μνήμη της Λέκτορος Αγγελικής Σαρέλη διοργανώνει ο Τομέας Ποινικών και Εγκληματολογικών Επιστημών της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης με θέμα:
Σύγχρονα Προβλήματα του Ποινικού Δικαίου. Η διημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην Κομοτηνή (Αμφιθέατρο Νομικής Σχολής – Πανεπιστημιούπολη) στις 4 και 5 Μαΐου 2018

Εκδηλώσεις στις ΦΕΞ Ξάνθης
Κομοτηνή: Πρωινή ΕνημέρωσηΤο 10ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου θα πραγματοποιηθεί στην Ξάνθη το Σάββατο 26 έως και Πέμπτη 31 Μαΐου 2018 στις 21.00] στο Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης. Η κινηματογραφική Λέσχη της Φιλοπρόοδης Ένωσης Ξάνθης, σε συνεργασία με το Instituto Cervantes, το Ισπανικό Προξενείο και το φροντιστήριο «ΔΙΑΣ» παρουσιάζουν το 10ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου στην Ξάνθη.Πληροφορίες αναλυτικό πρόγραμμα: Κινηματογραφική Λέσχη της ΦΕΞ Ξάνθης Τηλ.: 25410 25421

Ελευθέρια Θράκης – Εκδηλώσεις πρώτης μέρας
Κομοτηνή: Πρωινή ΕνημέρωσηΑρχίζουν σήμερα Τετάρτη οι εκδηλώσεις των «Ελευθερίων» με τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής Ευσταθίου Γκεβρέκη στις 18:30 στο Υπόγειο Ιδρύματος Παπανικολάου. Η έκθεση με τίτλο «Παράλληλοι δρόμοι» θα διαρκέσει έως τις 8 Μαΐου. Ώρες λειτουργίας 10:30-13:00 και 18:00-21:30
Στις 19:30 στο Αμφιθέατρο Ιδρύματος Παπανικολάου θα πραγματοποιηθεί η επίσημη έναρξη των Ελευθερίων. Κεντρική Ομιλία από την Κοσμήτορα της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του ΔΠΘ και καθηγήτρια Γλωσσολογίας Ζωή Γαβριηλίδου, με θέμα: «Ιστορία της Θράκης μέσα από τις λέξεις». Το πρόγραμμα της πρώτης μέρας συνεχίζεται με παραδοσιακούς χορούς στην πλατεία Ειρήνης. Συμμετέχουν με τα χορευτικά τους συγκροτήματα οι Σύλλογοι: Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Αρσακείου «Το Ευθύμιο». Πολιτιστικός Λαογραφικός Επιμορφωτικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Γυναικών Γρατινής. Σύλλογος Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης. Σύλλογος Ποντίων Σαπών «Τα Κασσιτερά»και Σύλλογος Γυναικών Νέου Σιδηροχωρίου. Και ολοκληρώνεται με συναυλία του ωδείου Μενέλαου Συκάκη στις 21:00 στο Πολιτιστικό Κύτταρο (πρώην ΡΕΞ) « Συναυλία-φόρος τιμής στην έβδομη τέχνη, με τραγούδια από τον ξένο κινηματογράφο και την τηλεόραση.» όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι διοργανωτές.

Καιρός
Κομοτηνή: Πρωινή ΕνημέρωσηΓενικά αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όμως θα πέσουν τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά ορεινά ενώ οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και στα πελάγη βόρειων διευθύνσεων μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο Καιρός: γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν σποραδικές βροχές στα ορεινά της Μακεδονίας. Άνεμοι: μεταβλητοί 3 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί μέχρι 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 14 ως 28 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος