Οι αλλαγές στους μισθούς και τις ασφαλιστικές εισφορές (video)

Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη για την αύξηση του κατώτατου μισθού από το 2019, ακολουθούν 4 μήνες διαβουλεύσεων με τους κοινωνικούς εταίρους. Ελάφρυνση ως 35% αναμένεται για τις ασφαλιστικές εισφορές για γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς, ενώ από 1.1/2019 η εισφορά για κύρια σύνταξη από το 20% θα διαμορφωθεί στο 13,3% και θα αφορά ετήσιο εισόδημα πάνω από 7.032 ευρώ.

’Αμεση εκκίνηση των διαδικασιών για την αύξηση του κατώτατου μισθού, ανακοίνωσε από τη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός, δίνοντας έμφαση στην επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και προαναγγέλλοντας «στοχευμένες πρωτοβουλίες για την αντιστροφή του brain drain.» Με προσλήψεις μονίμων αναμένεται να καλυφθούν τα κενά στην εκπαίδευση και την υγεία.

«Ο σχεδιασμός είναι να ξεκινήσουμε τις διαδικασίες για την αύξηση του κατώτατου μισθού άμεσα, το επόμενο διάστημα» δήλωσε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» 105,5.

Όπως ανέφερε, κατά τον νόμο, χρειάζεται μία περίοδος περίπου τεσσάρων μηνών εκτεταμένου κοινωνικού διαλόγου για να καταλήξουμε σε μία υπουργική απόφαση που θα αυξάνει τον κατώτατο μισθό, ταυτόχρονα με την κατάργηση του υποκατώτατου» σημείωσε η κ. Αχτσιόγλου, τονίζοντας ότι ο νέος, αυξημένος ενιαίος κατώτατος μισθός θα ισχύσει, χωρίς ηλικιακές διακρίσεις, από τις αρχές του 2019.  Η κ. Αχτσιόγλου συμπλήρωσε ότι στο εξής κάθε χρονιά θα ακολουθείται αντίστοιχη διαδικασία και θα υπάρχει νεότερη αύξηση, ανάλογα με τα δεδομένα που έχουμε.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1/ Ρεπορτάζ: Κατερίνα Γράβου, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετική είδηση:Το 2019 η αύξηση του κατώτατου μισθού- Οι εξαγγελίες για ελαφρύνσεις (video)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος