H SpaceX, η διαστημική εταιρεία του Elon Musk, γνωστοποίησε χθες ότι ένας Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος θα είναι ο πρώτος ιδιώτης επιβάτης που θα πετάξει σε αποστολή-ταξίδι γύρω απο το φεγγάρι το 2023, χρησιμοποιώντας τον νέο πύραυλο BFR (Big Falcon Rocket). Ο Ιάπωνας επιχειρηματίας προσκάλεσε ως οικοδεσπότης 6 με 8 καλλιτέχνες να τον συνοδεύσουν στο ταξίδι.
Hanging out with @yousuck2020 before the @SpaceX moon mission announcement pic.twitter.com/RTOwutzMtG
— Elon Musk (@elonmusk) September 18, 2018
Ο Yusaku Maezawa, ο ιδρυτής της εταιρείας ένδυσης ZOZO Global, θα είναι ο πρώτος επιβάτης στο διαστημόπλοιο της SpaceX που θα κάνει τον γύρο της Σελήνης, φθάνοντας σε απόσταση 125 μιλίων απο την επιφάνεια της στο πιο κοντινό σημείο. O νέος πύραυλος BFR που κατασκευάζει η SpaceX για το ταξίδι και την εξερεύνηση του διαστήματος θα μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί, έχει ύψος 118 μέτρα και θα μπορεί να μεταφέρει φορτίο άνω των 100 μετρικών τόνων ενώ έχει 7 μηχανές.
Lasting about a week, the journey will come as close as 125 miles to the Moon’s surface before completing lunar transit and returning back to Earth. pic.twitter.com/1P4HSHxaNU
— SpaceX (@SpaceX) September 18, 2018
Ο Musk επανέλαβε ότι στόχος της SpaceX είναι να γίνει η ανθρωπότητα διαπλανητικός πολιτισμός το συντομότερο δυνατόν καθώς κινδυνεύει να αφανισθεί από κάποιο φυσικό η άλλο φαινόμενο αν μείνει μόνο στη Γη.
Απαντώντας σε ερωτήσεις στη σχετική εκδήλωση που έγινε στις εγκαταστάσεις της SpaceX, ο Musk τόνισε ότι η αποστολή στο φεγγάρι ενέχει κινδύνους και η εταιρεία του θα κάνει ότι μπορεί να τους ελαχιστοποιήσει καθώς δεν είναι το ίδιο να πετάς με αεροπλάνο και να πετάς με διαστημόπλοιο.
Σημειώνεται ότι 24 άνθρωποι έχουν πατήσει το πόδι τους στο φεγγάρι αλλά κανένας δεν έχει επισκεφθεί τον δορυφόρο της Γης από την τελευταία αποστολή του Apollo το 1972.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος