Κομοτηνή: Το «Ευθύμιο» κρατά ζωντανό το Αρσάκειο

Μια διαφορετική μάζωξη, εκτός έδρας, διοργανώνει το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Αρσακείου «Το Ευθύμιο» (Θμύκιο). «Αποφασίσαμε να κάνουμε μια συνάντηση Αρσακειωτών και φίλων στην Κομοτηνή, στο Κέντρο Ποσειδώνιο. Η συνάντηση αυτή θα γίνει την Κυριακή 11 Νοεμβρίου το μεσημέρι για να έχουμε ώρα να διασκεδάσουμε και μετά ώρα για να ξεκουραστούμε και να προετοιμαστούμε για τα βάρη της νέας εβδομάδας.» δηλώνει ο Πρόεδρος του Συλλόγου, ο κ. Δημήτρης Κοτσάκης , που μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του Συλλόγου δουλεύουν ακούραστα και με αγάπη για τον τόπο τους έχοντας δημιουργήσει μια ισχυρή ομάδα.

Κομοτηνή: Το  «Ευθύμιο»  κρατά ζωντανό  το ΑρσάκειοΌσον αφορά στο μουσικό σχήμα της βραδιάς ο κος Κοτσάκης είναι αποκαλυπτικός: Ο Βαγγέλης Παπαναστασίου στο κλαρίνο, ο Νίκος Ζαπάρτας στο βιολί και στο τραγούδι, ο Βαγγέλης Κατσουρίδης ούτι και τραγούδι, ο Δημήτρης Κοτζαμάνης στα κρουστά και στο τραγούδι, ο Βαργιαμίδης Τόλης, στα πλήκτρα –τραγούδι και στο σαρακατσάνικο τραγούδι ο γνωστός Βασίλης Σερμπέζης. “Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση, ένα από τα καλύτερα σχήματα» δηλώνει χαρούμενος σημειώνοντας πως ήδη η εκδήλωση ενδιαφέροντος είναι μεγάλη.

Παράλληλα, μιλά για τους περισσότερους κατοίκους πια του χωριού που μένουν στην Κομοτηνή. «Αποφασίσαμε να διοργανώσουμε κάτι ως Σύλλογος και γι αυτούς τους συγχωριανούς μας που δεν μένουν πια στο χωριό» δηλώνει ο κος Κοτσάκης και σημειώνει «Είτε μένουν στο χωριό είτε όχι το κλίμα που υπάρχει μεταξύ μας είναι πολύ καλό, νοιαζόμαστε για τον τόπο και από κοινού κάνουμε όλοι ό,τι μπορούμε για το καλό της περιοχής μας.»

Όσοι έχουν μείνει στο χωριό δεν θέλουν να ερημώσει γι αυτό και δημιούργησαν  το Σύλλογο. «Όλοι οι κάτοικοι είναι κοντά μας. Παίζει σημαντικό ρόλο το γεγονός ότι είμαστε δίπλα στις Σάπες και είναι ακόμη «ζωντανό» χωριό, πιο «ζωντανό» από όλα τα άλλα, όπως αναφέρει ο Πρόεδρος. Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι, 500 κάτοικοι συνολικά, συνυπάρχουν αρμονικά και  συμβιώνουν χωρίς προβλήματα. «Μια ζωή έτσι ήταν, από μικρό παιδί αυτό το κλίμα θυμάμαι» δηλώνει και μιλά για άριστες σχέσεις , που δεν τις ταράσσει τίποτα. Είμαστε μαζί στη χαρά, στα γλέντια, αλλά και στις δύσκολες στιγμές.»

Η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου τους είναι στους στόχους του Συλλόγου και σιγά –σιγά ο στόχος επιτυγχάνεται με τους ακόμη πιο νέους να ακολουθούν και να συμμετέχουν σε κάθε προσπάθεια. «Υγεία για όλους και όλα τα άλλα θα τα παλέψουμε» δηλώνει αισιόδοξα για το μέλλον και υπόσχεται όμορφες πρωτοβουλίες και στο μέλλον.
Φώτο: Δημήτρης Κοτσάκης ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος