Κομοτηνή: Ήρθε κι έκατσε η «Σοφία» και στη Ροδόπη

Κομοτηνή: Ήρθε κι έκατσε η «Σοφία» και στη Ροδόπη
Χιονισμένη για τα καλά σήμερα η Οργάνη

Τελικά φαίνεται πως η «Σοφία» στη Ροδόπη δεν θα αφήσει κανέναν παραπονεμένο. Αυτή τη στιγμή χιονίζει παντού, τόσο στα ορεινά όσο και στα πεδινά του Νομού.Τα συνεργεία της Περιφέρειας και των δήμων έχουν κρατήσει προς το παρόν όλους τους δρόμους ανοιχτούς. Σοβαρά προβλήματα λόγω της χιονόπτωσης δεν έχουν προς το παρόν αναφερθεί. Ωστόσο, συνεχίζει να χιονίζει σε όλο το Νομό, ακόμη και στους παραθαλάσσιους οικισμούς.

Κομοτηνή: Ήρθε κι έκατσε η «Σοφία» και στη Ροδόπη
Ο δρόμος προς Μαρώνεια αυτή την ώρα στο ύψος της Σπηλιάς του Κύκλωπα.

Ειδικότερα, λόγω της χιονόπτωσης απαραίτητη κρίνεται η χρήση αλυσίδων από το ύψος της Νέας Σάντας έως και την Άνω Βυρσίνη, στον Κέχρο και στο Δέρειο. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στο να κρατηθεί ανοιχτό το οδικό δίκτυο Νέας Σάντας- Κέχρου -Χλόης, Νέα Σάντα – όρια Νομού Έβρου και το δίκτυο Δαρμένη-Ραγάδα- Εσοχή, αλλά και ο δρόμος που οδηγεί στο τελωνείο της Νυμφαίας, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Ωστόσο, η χιονόπτωση που ξεκίνησε πριν μισή ώρα σε όλη την Ροδόπη, ακόμη και στις παραθαλάσσιες περιοχές, θα απαιτήσει μεγαλύτερη κινητοποίηση της Πολιτικής Προστασίας. Ήδη η κίνηση στο επαρχιακό οδικό δίκτυο στο δρόμο προς Ξυλαγανή- Προσκυνητές- Μαρώνεια γίνεται με την χρήση αλυσίδων. Ο υδράργυρος σε πολλά σημεία του Νομού έχει πέσει υπό το μηδέν. Απαραίτητη κρίνεται η αποφυγή των άσκοπων μετακινήσεων με τις αρμόδιες υπηρεσίες να βρίσκονται σε επιφυλακή. Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν σήμερα, καλό είναι πριν την αναχώρησή τους, να επικοινωνούν με τα κατά  τόπους Α.Τ. για να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος