Ειδήσεις από την ΕΡΤ Τρίπολης

Σύντομη ενημέρωση από την Τρίπολη

Θεοχαρόπουλος: “Επώδυνη συμφωνία, όμως και αναγκαία συμφωνία που χωρά αλλαγές”

“Είναι μία επώδυνη συμφωνία, όμως είναι μία αναγκαία συμφωνία όπου μπορούν να γίνουν τροποποιήσεις και αλλαγές στο πλαίσιο μίας ευελιξίας”. Αυτό δήλωσε σήμερα το πρωί (8-10, “Πρωινή Ενημέρωση”) απ’ την ΕΡΤ Τρίπολης, ο νέος πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, κ. Θανάσης Θεοχαρόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Σταύρο Ζορμπαλά. Και συνέχισε: “Η κρίση πριν το 2009 απαίτησε τα μνημόνια, αφού είχαμε ένα στρεβλό μοντέλο. Θέλουμε ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, θέλουμε την εξωστρέφεια, θέλουμε την καινοτομία, θέλουμε τις μεταρρυθμίσεις και τις τομές, θέλουμε την καλή επιχειρηματικότητα, θέλουμε την αρμονική συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα”. Ο κ. Θεοχαρόπουλος (2ος κατά σειρά πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ), επισήμανε ότι δεν είναι πολιτικός απ’ τον κομματικό σωλήνα, ότι χρειάζονται νέοι άνθρωποι στην πολιτική και ότι η ΔΗΜΑΡ είναι ένα κόμμα της Ευρωπαικής Αριστεράς, χωρίς ιδεοληψίες και λαικισμούς.

Χρηστίδης: “Η ανασυγκρότησή μας θα γίνει πάνω σε ιδεολογικούς άξονες και όρια”

“Ζούμε σήμερα μία τραγωδία. Ο πρωθυπουργός είναι εγκλωβισμένος, ενώ όλα αυτά θα στοιχήσουν 80 δις. στον ελληνικό λαό. Μέχρι τις εκλογές υπήρχε πρόοδος σ’ όλα τα οικονομικά μεγέθη, σήμερα όλα είναι χειρότερα”. Αυτές ήταν οι δηλώσεις του νέου εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, κ. Παύλου Χρηστίδη, σήμερα το πρωί, στην ΕΡΤ Τρίπολης και στην εκπομπή “Πρωινή Ενημέρωση”. Ο νέος εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, αναφέρθηκε στα λάθη του Κινήματος κατά το παρελθόν, ενώ στάθηκε και στο ότι το ΠΑΣΟΚ πλήρωσε αρκετά για όλα τα δύσκολα μέτρα που πήρε για να σωθεί η χώρα. Ήταν αρνητικός στην δημιουργία κυβέρνησης “ειδικού σκοπού”, αλλά και στο λεγόμενο “Ευρωπαικό Μέτωπο” κατά του ΣΥΡΙΖΑ, σε πιθανή εκλογική αναμέτρηση. Τέλος, για τα εσωτερικά του κόμματος, μετά και την αλλαγή ηγεσίας, ο κ. Χρηστίδης τόνισε τα εξής: “Η ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ θα ξεκινήσει πάνω σε ιδεολογικούς άξονες και με σαφή όρια, χωρίς τα δεδομένα του παρελθόντος”.

Δρίτσας: “Να τεθούν στον ΣΥΡΙΖΑ όλα τα θέματα με σύνθεση για διέξοδο με συντεταγμένο τρόπο”

Συνέντευξη στην ΕΡΤ Τρίπολης (“Πρωινή Ενημέρωση”) και στη Δέσποινα Αρσένη, παραχώρησε σήμερα το πρωί, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, βουλευτής, κ. Θεόδωρος Δρίτσας. Για το θέμα της έναρξης της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, ο κ. Δρίτσας δήλωσε: “Ελπίζω να υπάρξει συνέπεια και σοβαρότητα απ’ τους δανειστές, σύμφωνα με αυτά που αναφέρει ρητά η Συμφωνία”. Όσον αφορά τα εσωτερικά ζητήματα του ΣΥΡΙΖΑ και με αφορμή τις συνεδριάσεις της Πολιτικής Γραμματείας, ο Υπουργός τόνισε: “Πρέπει όλα τα θέματα να τεθούν με πνεύμα σύνθεσης για να αναζητηθεί διέξοδος με συντεταγμένο τρόπο. Να βρούμε βιώσιμες λύσεις”. Για το ζήτημα πιθανών εκλογών ο κ. Δρίτσας ανέφερε τα εξής: “Όπως βλέπω, σε λίγο κανείς δεν θα υπερασπίζεται το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Θα έχουμε δηλαδή, αναγκαστική πολιτική δράση χωρίς να την έχει εγκρίνει η ελληνική κοινωνία, άρα πρέπει να απευθυνθούμε στο λαό και μάλιστα σύντομα”. Για το εάν οι εκλογές θα πρέπει να διεξαχθούν με λίστα, ο κ. Δρίτσας είπε χαρακτηριστικά: “Είμαι κατά της λίστας, όμως, αυτή την προβλέπει κανονικά το Σύνταγμα”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος