Ειδήσεις από την ΕΡΤ Πάτρας

Σύντομη ενημέρωση από την ΕΡΤ Πάτρας

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στην περιοχή της Φώσταινας Αχαΐας.

Συνάντηση πραγματοποιούν σήμερα Δευτέρα 3 Αυγούστου οι αγρότες της δυτικής Αχαΐας, προκειμένου να συζητήσουν τα νέα δεδομένα στο φορολογικό σύστημα.

Σπείρα διαρρηκτών που εισβάλει σε σπίτια και αρπάζει χρήματα και χρυσαφικά, έχει κάνει την εμφάνισή της στην Δυτική Αχαΐα. Το Σάββατο διέρρηξαν σπίτι στο Γομοστό.

Φυτεία με (1.301)συνολικά δενδρύλλια κάνναβης, εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άμφισσας, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης στην ορεινή περιοχή Βαρτός Άμφισσας.

Η ΓΣΕΕ βρίσκεται στο πλευρό των 250 εργαζομένων του Καζίνο Ρίο, οι οποίοι, κράτησαν ανοιχτή την επιχείρηση, και ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών να διερευνήσει σε βάθος τα αίτια που έθεσαν 250 οικογένειες σε τέτοιο κίνδυνο προσκαλώντας σε συνάντηση την Ομοσπονδία των εργαζομένων του κλάδου.

Το έργο της Ιονίας Οδού θεωρείται αρκετά ώριμο ούτως ώστε να τεθεί ο στόχος να παραδοθούν τα πρώτα 60χλμ από το Κεφαλόβρυσο μέχρι και μετά την Αμφιλοχία Μεγάλος στόχος είναι η παράδοση στην κυκλοφορία το πιθανότερο τις αρχές του 2016.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενημερώνει ότι, τη Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015 λόγω στάσεων εργασίας που πραγματοποιούν από τις 10:00 έως τις 15:00 τα σωματεία των εργαζομένων , θα ματαιωθούν δρομολόγια του προαστιακού αλλά και Διακοπτού-Καλαβρύτων-Διακοπτού και Πύργου-Κατάκολου-Ολυμπίας-Πύργου Επίσης θα ματαιωθούν τα δρομολόγια του προαστιακού σιδηροδρόμου και , της Πάτρας για το χρονικό διάστημα που θα διαρκέσουν οι στάσεις εργασίας.

Μεγάλες καταστροφές στο οδικό δίκτυο αλλά και σε κηπευτικά και σε κληματαριές προξένησε η προχθεσινή σφοδρή καταιγίδα που συνοδεύτηκε και από χαλαζόπτωση και έπληξε την Ορεινή Ναυπακτία.

Σήμερα ολοκληρώνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την Κορινθιακή σταφίδα.

Την ερχόμενη Τρίτη 4 Αυγούστου αναμένεται να ξεκινήσουν τα πρώτα δρομολόγια της ακτοπλοϊκής γραμμής Πάτρα – Κεφαλονιά – Ιθάκη, μετά τη γνωμοδότηση που δόθηκε από το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών και την επίσημη απόφαση του Υπουργείου Ναυτιλίας. Τα δρομολόγια της νέας ακτοπλοϊκής γραμμής θα αναλάβει το καράβι “Διονύσιος Σολωμός”.

Στην Πάτρα αναμένεται να φτάσει την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, στο πλαίσιο των επισκέψεων που θα πραγματοποιήσει σε όλη τη χώρα.

Επιτυχία για τον Μεσολογγίτη αθλητή των Special Olympics, Γιάννη Νικάκη που κατέκτησε, το αργυρό μετάλλιο αγωνιζόμενος σε αγώνα ποδηλασίας στους παγκόσμιους αγώνες που γίνονται στο Λος Άντζελες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος