To αποκαλυπτικό περιβαλλοντικό ντοκιμαντέρ «Ραγδαίος αφανισμός» (Racing Extinction), παραγωγής ΗΠΑ 2015, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2, στο πλαίσιο της ενότητας «DOC ON ΕΡΤ», την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019 στις 00:45.
Κάποιοι επιστήμονες προβλέπουν πως το αποτύπωμα της ανθρωπότητας μπορεί να οδηγήσει στην εξαφάνιση του 50% των ειδών του πλανήτη μέχρι το τέλος του αιώνα. Πιστεύουν πως διανύουμε την έκτη μεγάλη περίοδο αφανισμού στην ιστορία της Γης, μετά την πέμπτη που οδήγησε στην εξαφάνιση των δεινοσαύρων.
Η εποχή μας ονομάζεται Ανθρωπόκαινος ή «Εποχή του Ανθρώπου», επειδή φαίνεται πως η ανθρωπότητα έχει πυροδοτήσει κατακλυσμιαίες αλλαγές για το φυσικό περιβάλλον και την πανίδα.
Μία από τις κυριότερες φωνές του περιβαλλοντικού ντοκιμαντέρ αυτή τη στιγμή, ο Ψυχογιός, με το ντοκιμαντέρ «Ραγδαίος αφανισμός» (Racing Extinction) προβάλλει με σαφήνεια πώς οι διατροφικές συνήθειες του ανθρώπου επηρεάζουν τον πλανήτη, συμβάλλοντας στην υπερθέρμανση των θαλασσών και στην εξαφάνιση του πλαγκτόν των ωκεανών, με αποτέλεσμα η παραγωγή του οξυγόνου να έχει πέσει κατά 40% τα τελευταία 50 χρόνια. Παράλληλα, μας εμπνέει να εφαρμόσουμε λύσεις που θα διασφαλίσουν έναν εύρωστο κόσμο βιοποικιλότητας για τις επόμενες γενιές.
Το ντοκιμαντέρ έχει αποσπάσει διάφορα βραβεία και υποψηφιότητες μεταξύ των οποίων:
Βραβείο WWF στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης 2016
Υποψηφιότητα για Όσκαρ καλύτερου πρωτότυπου τραγουδιού 2016
Υποψηφιότητα για Βραβείο Κοινού στο IDFA 2015
Υποψηφιότητα για Βραβείο Κοινού στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Μόσχας 2015
Υποψηφιότητα για Βραβείο EMMY Primetime 2015
Σκηνοθεσία: Λούι Ψυχογιός.
Ο ελληνικής καταγωγής Αμερικανός σκηνοθέτης Λούι Ψυχογιός, βραβευμένος με Όσκαρ για το «The Cove», συνεχίζει τον παγκόσμιο διάλογο για την καταστρεπτική επέμβαση του ανθρώπου στον πλανήτη, μ’ ένα αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ για τη μαζική εξαφάνιση ειδών.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος