Ξάνθη: Χώρος επανένταξης για τους Λευκούς Πελαργούς και τους Ερωδιούς

Στην κατασκευή χώρου επανένταξης Λευκών Πελαργών και Ερωδιών στις νέες εγκαταστάσεις του Σωματείου Περίθαλψης κοντά στον Γαλλικό ποταμό στη Θεσσαλονίκη προχώρησε ο ΦΔ Δέλτα Νέστου – Βιστωνίδας – Ισμαρίδας, στο πλαίσιο του Προγράμματος Παρακολούθησης του Λευκού Πελαργού που υλοποιεί από το 2012.

Το δύσκολο εγχείρημα της επανένταξης των παραπάνω ειδών αποτελεί μια διαδικασία που απαιτεί χειρισμό από άτομα με ειδικές γνώσεις αλλά και κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους που να προσομοιάζουν στο φυσικό περιβάλλον των ειδών, με απώτερο σκοπό την ομαλή και σταδιακή αποκατάσταση τους.
Τα χρονικά περιθώρια που υπάρχουν, προκειμένου να μπορέσουν τα πουλιά να επανενταχθούν επιτυχώς στο περιβάλλον τους και να επιβιώσουν, στενεύουν, καθώς η μετανάστευση των πουλιών για την Αφρική έχει ήδη ξεκινήσει και για τα εν λόγω είδη ολοκληρώνεται προς τα τέλη του Σεπτέμβρη. Αυτό σημαίνει ότι η κατασκευή του χώρου επανένταξης πρέπει να ολοκληρωθεί το αργότερο το πρώτο 10ήμερο του Σεπτέμβρη.Πηγή φώτο:Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Νέστου Βιστωνίδα Ισμαρίδα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος