Κομοτηνή: 2-1-2020 ΕΡΤ Ειδήσεις

Περιφέρεια
Κοπή Βασιλόπιτας
Κομοτηνή: 2-1-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΜε αναφορές στην ιστορική επέτειο των 100 χρόνων από την ενσωμάτωση της Θράκης στον Εθνικό Κορμό πραγματοποιήθηκε χθες η κοπή της πρώτης βασιλόπιτας για το 2020 στο κτίριο της ΠΕ Ροδόπης με οικοδεσπότη τον αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Νίκο Τσαλικίδη, παρόντος και του περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστου Μέτιου. Την πίτα ευλόγησε ο μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κος Παντελεήμων. «Ο καθένας από εμάς ας εμπνεύσει τους ανθρώπους που έχει στην ευθύνη του» προέτρεψε ο Μητροπολίτης. Παρόντες μεταξύ άλλων ήταν οι τρεις βουλευτές ν. Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης, Δημήτρης Χαρίτου, Ιλχάν Αχμέτ, ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι αρχών και φορέων από όλη τη Ροδόπη. Ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στο αναπτυξιακό σχέδιο της Περιφέρειας.

Πολιτική

Δήλωση του Ευριπίδη Στυλιανίδη για το νέο έτος
Κομοτηνή: 2-1-2020 ΕΡΤ Ειδήσεις«Το 2020 είναι μια χρονιά κρίσιμη για την πατρίδα μας, συμβολική, εμβληματική, συμπληρώνουμε 100 χρόνια από την ενσωμάτωση της Θράκης στον Εθνικό Κορμό και θα πρέπει οι πολιτικές και οι αποφάσεις που θα πάρουμε αυτό το έτος να αποτελέσουν ένα νέο ξεκίνημα και για την Ελλάδα και για την Ροδόπη» δήλωσε ο βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης. Παράλληλα σημείωσε «Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, να δουλέψουμε διακριτικά, συστηματικά σε όλα τα επίπεδα για να αποκαταστήσουμε αδικίες, κενά και λάθη του παρελθόντος και να βάλουμε τις βάσεις ώστε τα επόμενα χρόνια η γενιά που έρχεται να ζήσει σ΄ αυτόν τον τόπο και ευτυχισμένη, με ισχυρή εθνική αυτοπεποίθηση και με δημιουργικότητα, η οποία νομίζω ότι θα αρχίσει να φαίνεται πλέον και στην καθημερινότητα του πολίτη.» Μην παραλείποντας να ευχηθεί: « Καλή χρονιά σε όλους.»

Δήλωση του Βουλευτή Δημήτρη Χαρίτου με αφορμή την έλευση του 2020
Κομοτηνή: 2-1-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΟ βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου παρέστη χθες το πρωί 1η Ιανουαρίου 2020 στην κοπή της πίτας της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης στην Κομοτηνή. Ο βουλευτής ευχήθηκε στους παραγωγικούς, κοινωνικούς φορείς, την αυτοδιοίκηση, την Περιφέρεια, να έχουν μία δημιουργική, παραγωγική και χρήσιμη χρονιά για τους πολίτες και τον τόπο και εξέφρασε την ετοιμότητα για συνεργασία και την διαθεσιμότητά του για να αναδειχθούν οι ανάγκες των εργαζομένων και όλης της κοινωνίας, οι μεγάλες δυνατότητες και τα πλεονεκτήματα της πόλης και της Ροδόπης. «Το 2020 είναι μια ευκαιρία να αναστοχαστούμε ως κοινωνία όλη αυτή τη μεγάλη διαδρομή, τόσο τα σημαντικά βήματα που έγιναν, όσο και τα ελλείμματα που σήμερα υπάρχουν στον τόπο μας και κυρίως να κοιτάξουμε μπροστά και να χαράξουμε μία νέα αναπτυξιακή προοπτική για όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες στην πολυπολιτισμική μας κοινωνία» δήλωσε ο βουλευτής.

Δήλωση του Ιλχάν Αχμέτ
Κομοτηνή: 2-1-2020 ΕΡΤ Ειδήσεις“Το 2020 θα είναι μια σημαντική χρονιά για την Θράκη . Με την θεσμική συνεργασία όλων των εκπροσώπων του λαού και με συνηγορία της κεντρικής εξουσίας μπορούμε να κάνουμε βήματα μπροστά.” δήλωσε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Ιλχάν Αχμέτ και σημείωσε “Για να μετατρέψουμε την Θράκη σε νησίδα γεωπολιτικής σταθερότητας, κοινωνικής αλληλεγγύης και οικονομικής ευμάρειας για τους πολλούς με ισότητα και δικαιοσύνη.”

Υγεία
Κοριτσάκι το πρώτο μωρό της νέας χρονιάς
Κομοτηνή: 2-1-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΚοριτσάκι είναι το πρώτο μωρό της νέας χρονιάς στην Κομοτηνή. Γεννήθηκε στις 9 το πρωί, χθες 1η Ιανουαρίου 2020. Γεννήθηκε με καισαρική και είναι βάρους 3,7 κιλών. Μία ώρα αργότερα, γεννήθηκε κι ένα αγοράκι βάρους περίπου 3 κιλών. Και οι δύο γεννήσεις έγιναν στη Μαιευτική – Γυναικολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής «Σισμανόγλειο».

Εργασία
Πρόσληψη δύο ατόμων
Κομοτηνή: 2-1-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΟ Δήμος Μύκης ανακοίνωσε την πρόσληψη 2 ατόμων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας 8 μηνών. Πρόκειται για :1 ΔΕ Χειριστής Μηχανημάτων Έργων (Γκρέϊντερ και ελλείψει JCB) και έναν ΥΕ Εργάτης.

Μεταφορές
Οδηγίες από την Εγνατία Οδό
Κομοτηνή: 2-1-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΑυξημένη προσοχή και να ακολουθούν τις βασικές συμβουλές ασφαλούς οδήγησης θα πρέπει να δείχνουν οι οδηγοί που διατρέχουν την Εγνατία Οδό. «Οδηγείτε πάντα συντηρητικά και ποτέ επιθετικά.» προτρέπουν οι υπεύθυνοι σημειώνοντας ότι δεν θα πρέπει οι οδηγοί να κινούνται στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης, καθώς εκεί επιτρέπεται μόνο η κυκλοφορία των οχημάτων άμεσης επέμβασης και έκτακτης ανάγκης (Τροχαία, Πυροσβεστική, Ασθενοφόρα κ.λπ.). Επίσης, σημειώνουν ότι δεν θα πρέπει να σταματά για κανένα λόγο το όχημα επί της οδού . Τέλος, σημειώνουν πως η οδήγηση σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες, όπως είναι στην περίπτωση έντονης βροχόπτωσης και χιονόπτωσης, χρειάζεται αυξημένη προσοχή, αλλά και ιδιαίτερη ψυχραιμία. Για πληροφορίες και για άμεση βοήθεια, εφόσον κινείστε επί της Εγνατίας Οδού, επικοινωνήστε με τον τηλεφωνικό αριθμό έκτακτης ανάγκης, στο τηλ. 1077.
Καιρικό
Προβλήματα προκάλεσαν οι θυελλώδεις άνεμοι στην Ξάνθη
Κομοτηνή: 2-1-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΣοβαρά προβλήματα σε όλη την περιοχή της Ξάνθης προκάλεσαν οι θυελλώδεις άνεμοι . Σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι ριπές έφτασαν μέχρι και τα 9 Μποφώρ. Η Πυροσβεστική επενέβη σε συνολικά 23 συμβάντα, από τα οποία τα 12 αφορούσαν κοπές κλαδιών – δέντρων, τα 7 απομακρύνσεις αντικειμένων, τα 3 σε κατάσβεση πυρκαγιών μικρής έκτασης, ενώ σε 7 περιπτώσεις που κλήθηκε δεν χρειάστηκε να παρασχεθεί βοήθεια. Συνεργεία του Δήμου αντιμετώπισαν πολλά περιστατικά. Καταστροφές σημειώθηκαν και στο καταφύγιο αδέσποτων Ξάνθης, το οποίο φιλοξενεί 52 σκυλιά . Απαιτείται η άμεση επισκευή του.
Πολιτισμός-Έθιμα-Εκδηλώσεις
Καμήλες και Ντιβιτζήδες στο Εράσμιο
Κομοτηνή: 2-1-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΤο έθιμο ‘’Καμήλες και Ντιβιτζήδες’’ παρουσίασε η Πολιτιστική Στέγη Ερασμίου ‘’Γεώργιος Βιζυηνός’’ στην πλατεία του χωριού. Την εκδήλωση παρακολούθησε πλήθος κόσμου.

Εκδηλώσεις στο Μαγεμένο Πάρκο
Κομοτηνή: 2-1-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΣυνεχίζονται σήμερα οι εκδηλώσεις της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Κομοτηνής στις 11.30 π.μ. στο Μαγεμένο Πάρκο ο Μάγος Ρότζερ και η ομάδα του, σε μία παράσταση με μαγικά κόλπα , μπαλόνοκατασκευες για τα παιδιά , γιγάντιες σαπουνόφουσκες, μουσικοκινητικό πρόγραμμα σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς. Ξυλοπόδαρος και ξωτικό, φωτογραφίζονται και παίζουν με τους μικρούς επισκέπτες του Μαγεμένου Πάρκου.
Αστυνομικό Δελτίο
Καταδίωξη διακινητή
Κομοτηνή: 2-1-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΣε ατύχημα κατέληξε η καταδίωξη ενός ΙΧ με διακινητή μεταναστών που κατέληξε από την παλιά Εθνική Οδό Κομοτηνής-Ξάνθης στην είσοδο της πόλης από τα Κιμμέρια. Στην προσπάθειά του να διαφύγει ο διακινητής συγκρούστηκε με προπορευόμενο όχημα στο οποίο επέβαιναν μια γυναίκα και τρία ανήλικα παιδιά. Ο δράστης εγκατέλειψε το όχημα και εξαφανίστηκε.
Καιρός
Κομοτηνή: 2-1-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΠαροδικές νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά κυρίως της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, που από το απόγευμα θα σταματήσουν. Οι Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και γρήγορα τοπικά 7 μποφόρ. Η Θερμοκρασία: Από -03 (μείον 2) έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος