Κομοτηνή: 2-3-2020 ΕΡΤ Ειδήσεις

Θράκη
Υψηλή πληρότητα παρουσιάζουν τα ξενοδοχεία στη Ροδόπη και Ξάνθη
Κομοτηνή: 2-3-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΓια την υψηλή πληρότητα που παρουσιάζουν τα ξενοδοχεία σε Έβρο, Ροδόπη και Ξάνθη, λόγω των αστυνομικών δυνάμεων που μετακινούνται στον Έβρο για τη φύλαξη των συνόρων, μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης Απόστολος Παλακίδης. Τα δωμάτια γεμίζουν από αστυνομικούς που έρχονται για τη φύλαξη των συνόρων. Οι κρατήσεις γίνονται και στις πόλεις Κομοτηνή και Ξάνθη. Οι περισσότερες ακυρώσεις κρατήσεων, λόγω του Κορωνοϊου, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης, καταγράφονται στην Ξάνθη, λιγότερες στην Κομοτηνή και ακόμη πιο λίγες στην Αλεξανδρούπολη.

Ξάνθη- Δ’ Σώμα Στρατού

Κομοτηνή: 2-3-2020 ΕΡΤ Ειδήσεις
(AP Photo/Emrah Gurel)

Καθ΄ όλη τη διάρκεια του 24ώρου, θα εκτελούνται βολές ευθυτενούς τροχιάς με πολυβόλα, τυφέκια και πιστόλια με πραγματικά πυρά, σε όλη την παρέβρια περιοχή σύμφωνα με ανακοίνωση του Δ’ Σ.Σ. σύμφωνα με ανακοίνωση του Δ΄Σ.Σ. που εδρεύει στην Ξάνθη.

Ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης
Κομοτηνή: 2-3-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΤο Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης με ανακοίνωσή του ευχαριστεί τους αστυνομικούς  που έχουν προστρέξει ακόμα κι εθελοντικά να στελεχώσουν τις Διμοιρίες Υποστήριξης από Αθήνα αλλά κι από την υπόλοιπη Ελλάδα στην πρώτη γραμμή, “παρόλο που πολλοί από αυτούς δεν πρόλαβαν να ξεκουραστούν από την προηγούμενη δύσκολη αποστολή τους, όπως πληροφορούμαστε. Είμαστε ευγνώμονες!» Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται: « Συμπαραστεκόμαστε σε όλους τους συναδέλφους μας που άφησαν, για άλλη μια φορά, τις οικογένειες τους και τα σχέδια για ένα όμορφο τριήμερο προτάσσοντας την υπηρεσιακή τους συνείδηση και το εθνικό συμφέρον πάνω απ’ όλα.»

Περιφέρεια: Κοινή ανακοίνωση εξέδωσε το Συντονιστικό Όργανο Συλλόγων Εβριτών ΠΑΜΘ

Κομοτηνή: 2-3-2020 ΕΡΤ Ειδήσεις
(AP Photo/Giannis Papanikos)

Κοινή ανακοίνωση εξέδωσε το Συντονιστικό Όργανο Συλλόγων Εβριτών ΠΑΜΘ, αναφορικά με τα γεγονότα που διαδραματίζονται στον Έβρο και συγκεκριμένα στο τελωνείο Καστανέων μεταφέροντας τη στήριξή τους σε όλους τους συγγενείς τους-συμπολίτες του Έβρου που περνούν «ώρες ανησυχίας με τις ορδές προσφύγων-μεταναστών να βρίσκονται στα σύνορα, μια ανάσα από την Ελλάδα». Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, που υπογράφει ο πρόεδρος του Συλλόγου Εβριτών Ροδόπης κος Χρήστος Χατζηπέμου: «Επιβάλλεται αυτές τις δύσκολες στιγμές οι εκπρόσωποι του λαού και των αρχών, οι εκπρόσωποι θεσμών και φορέων να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων που βιώνει η πατρίδα μας.» Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Καθίσταται αναγκαίο να συστρατευτούμε όλοι, προκειμένου να ξεπεραστεί το κλίμα δυσφορίας και ανησυχίας, να βρεθεί μια μόνιμη λύση και οι κάτοικοι του Έβρου να μπορούν να αισθάνονται μόνιμα ασφαλείς. Θα θέλαμε να μεταφέρουμε τις ευχαριστίες μας σε όλους όσοι συνδράμουν στην φύλαξη των συνόρων και τονίζουμε για ακόμη μια φορά ότι πρέπει να δείξουμε ομοψυχία, αυτοσυγκράτηση και ενότητα. Κανένας Εβρίτης δεν εγκαταλείπει την πατρίδα, αλλά την υπερασπίζεται με κάθε τρόπο από κάθε τόπο!»
Οικονομία
Κομοτηνή: 2-3-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΑπό την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΠΑΜΘ) ανακοινώθηκε πρόσκληση υποβολής προτάσεων στη δράση «Ενίσχυση για τον εκσυγχρονισμό – αναβάθμιση υφιστάμενων πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, κατά προτεραιότητα σε τομείς της Περιφερειακής Στρατηγικής Εξυπνης Εξειδίκευσης στην ΠΑΜΘ». Η δράση χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανατολική Μακεδονία και Θράκη» 2014-2020. Η δημόσια δαπάνη της δράσης, στο πλαίσιο της συγκεκριμένης πρόσκλησης, εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 10.000.000 ευρώ.

Πρωτογενής Τομέας
Νωρίτερα από πέρυσι η υποβολή δηλώσεων ΟΣΔΕ με απόφαση του ΥπΑΑΤ, Μάκη Βορίδη
Κομοτηνή: 2-3-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΜε απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης του έτους 2020 δια της οποίας χορηγούνται όλες οι άμεσες ενισχύσεις, οι ενισχύσεις των μέτρων για τα μικρά νησιά Αιγαίου Πελάγους, καθώς και εκείνες των μέτρων αγροτικής ανάπτυξης που συνδέονται με εκτάσεις ή ζωικό κεφάλαιο.

Περιβάλλον: Διαγωνισμός Φωτογραφίας
Κομοτηνή: 2-3-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΟ Φορέας Διαχείρισης (Φ.Δ.) Δέλτα Νέστου – Βιστωνίδας – Ισμαρίδας και Θάσου ανακοινώνει την παράταση της προθεσμίας υποβολής συμμετοχής στον Διαγωνισμό Φωτογραφίας με θέμα «Χειμώνας στο Ε.Π.Α.ΜΑ.Θ.» έως την Κυριακή 22 Μαρτίου 2020, ως ημερομηνία που θα πρέπει να έχουν πραγματοποιηθεί οι λήψεις των φωτογραφιών. Ανάλογα, μετατίθεται η ημερομηνία που θα γίνονται δεκτές η αποσταλμένες φωτογραφίες έως και την 27η Μαρτίου 2020 (ημερομηνία αποστολής ταχυδρομείου).
Αστυνομικό Δελτίο
Κομοτηνή: 2-3-2020 ΕΡΤ Ειδήσεις41χρονος προσποιούμενος τον υπάλληλο της Δ.Ε.Η. εισήλθε στην οικία 83χρονης  ηλικιωμένης και προφασιζόμενος τον κίνδυνο καταστροφής των χρημάτων και τιμαλφών που υπήρχαν στο σπίτι από διαρροή ρεύματος, την έπεισε να συγκεντρώσει το χρηματικό ποσό των 5.700 ευρώ, 93 χρυσές λίρες Αγγλίας και τιμαλφή που διατηρούσε στο σπίτι της η 83χρονη. Στη συνέχεια, εκμεταλλευόμενος την ολιγόλεπτη απασχόληση της 83χρονης, αφαίρεσε τα χρήματα, τις λίρες και τα τιμαλφή και τράπηκε σε φυγή. Σημειώνεται ότι ο δράστης, που συνελήφθη, έχει απασχολήσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές.
Καιρός
Κομοτηνή: 2-3-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΝεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά στα δυτικά, τα βόρεια. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοδυτικοί 5 με 7 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Στα ανατολικά νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7, στο Αιγαίο 8 και πρόσκαιρα τοπικά 9 μποφόρ στρεφόμενοι προς το βράδυ σε νοτιοδυτικούς με μικρή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος