Κομοτηνή: 13-3-2020 ΕΡΤ Ειδήσεις

Υγεία- Κορονοϊός
Αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων λόγω κορονοϊού
Κομοτηνή: 13-3-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΤην αναστολή της λειτουργίας των δικαστηρίων, των γυμναστηρίων, των κέντρων διασκέδασης, των θεάτρων, των κινηματογράφων και των γυμναστηρίων ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας.

Σύσταση του Ιατρικού Συλλόγου Ροδόπης
Κομοτηνή: 13-3-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΟ Ιατρικός Σύλλογος Ροδόπης συστήνει στους κατοίκους του νομού Ροδόπης όταν είναι ασθενείς με συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού, όπως πυρετό, βήχα, καταρροή, πόνο στο φάρυγγα και στην κατάποση να επικοινωνούν πρώτα τηλεφωνικά με το θεράποντα ιατρό τους αναφέροντας το πρόβλημα υγείας τους και στη συνέχεια να επισκέπτονται τα ιατρεία αφού κλείσουν ραντεβού.
Ο ΕΟΔΥ για τα παιδιά στο σπίτι
Κομοτηνή: 13-3-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΟ Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας εξέδωσε οδηγίες για τα παιδιά και τους εφήβους στο πλαίσιο της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την πρόληψη της διασποράς του νέου κορωνοϊού στις σχολικές μονάδες και την κοινότητα. Προτρέπει την αποφυγή των συναθροίσεων και του συγχρωτισμού οπουδήποτε, την αποφυγή ομαδικών εξωσχολικών δραστηριοτήτων, την αποθάρρυνση συναντήσεων σε σπίτια φίλων, εστιατόρια ή εμπορικά κέντρα, την ενθάρρυνση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων εξ αποστάσεως (e-learning), την αποφυγή επαφής με άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, το συχνό και καλό πλύσιμο των χεριών με νερό και σαπούνι ή αλκοολούχο διάλυμα, την κάλυψη του βήχα ή του φτερνίσματος με χαρτομάντιλο και απόρριψη στα απορρίμματα. Αν αυτό δεν είναι διαθέσιμο, με το εσωτερικό του αγκώνα, την αποφυγή αγγίγματος ματιών, μύτης και στόματος, την αποφυγή στενής επαφής (χειραψίες, αγκαλιές και φιλιά), την αποφυγή επαφής με άτομα που έχουν συμπτώματα λοίμωξης. Σε περίπτωση εμφάνισης των συμπτωμάτων συνίσταται παραμονή στο σπίτι και επικοινωνία με ιατρό ή με τον ΕΟΔΥ.

Μέτρα για τον κορονοϊό στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο
Κομοτηνή: 13-3-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΓια τους νοσηλευόμενους ασθενείς στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής αναστέλλεται το επισκεπτήριο και όπου κρίνεται αναγκαίο, θα υπάρχει ένας συνοδός στον οποίο θα δίνεται ειδική άδεια. ΔΕΝ επιτρέπεται η παραμονή στο Νοσοκομείο συνοδών που παρουσιάζουν οποιοδήποτε σύμπτωμα ενδεικτικό λοίμωξης ανώτερου αναπνευστικού (πυρετό, δεκατική πυρετική κίνηση, βήχα, φαρυγγαλγία, ρινική καταρροή). Ο συνοδός θα πρέπει να είναι ενήμερος για την εφαρμογή των προφυλάξεων επαφής και την απολύμανση των χεριών. Για τους ιατρικούς επισκέπτες: Δεν επιτρέπεται η επίσκεψη των Ιατρικών Επισκεπτών στις Νοσηλευτικές Μονάδες. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις που αυτό είναι απαραίτητο, θα πρέπει να υπάρχει έγκριση από την Διοίκηση του Νοσοκομείου κατόπιν εισήγησης του Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας. Επιπλέον απαγορεύεται η είσοδος στο Νοσοκομείο διανομέων φυλλαδίων και ειδών διατροφής (φαγητό, καφέ κ.τ.λ.).

Βουλευτής Δημήτρης Χαρίτου: Ευθύνη όλων να περιορίσουμε την εξάπλωση του κορονοϊού

Κομοτηνή: 13-3-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΟ βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου επικοινώνησε με την διοικήτρια του Νοσοκομείου Κομοτηνής και τους δύο διευθυντές των Κέντρων Υγείας Σαπών και Ιάσμου για να τους εκφράσει την υποστήριξη του στη μεγάλη προσπάθεια του ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού της περιοχής μας για την εφαρμογή των έκτακτων μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού και την προστασία των κατοίκων. Ενώ σε επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου Κομοτηνής εξέφρασε την συμπαράστασή του στο έργο των εργαζομένων του νοσοκομείου. Σήμερα θα έχει συνάντηση με το διοικητικό συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Ροδόπης και τον προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ΑΜ-Θ. Ο κος Χαρίτου τόνισε ότι είναι «Ευθύνη όλων να περιορίσουμε την εξάπλωση του κορονοϊού».

Δήμος Ιάσμου: Έκτακτα προληπτικά μέτρα για την εξάπλωση του Κορονοϊού 
Κομοτηνή: 13-3-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΜε εντολή της δημοτικής αρχής η συνεργαζόμενη με το δήμο εταιρεία αναλαμβάνει και την απολύμανση όλων των χώρων λατρείας (εκκλησίες, τζαμιά) στην εδαφική περιφέρεια του Δήμου Ιάσμου. Εκτάκτως, χρηματοδοτείται η κατασκευή χώρου απομόνωσης και χώρου υποδοχής ασθενών στο Κέντρο Υγείας Ιάσμου. Με εντολή του δημάρχου, του κ. Μουμίν Οντέρ περιορίζονται κατά 50%, στις 07.00 – 11.00, οι ώρες εισόδου κοινού στις υπηρεσίες του Δήμου Ιάσμου έως την 31 Μαρτίου. Σήμερα δεν θα πραγματοποιηθεί η Λαϊκή Αγορά του Ιάσμου με απόφαση του Δήμου Ιάσμου.
Απολύμανση ιερών τεμένων
Κομοτηνή: 13-3-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΣτο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων από κορονοïό άρχισε η απολύμανσης των Ιερών Τεμενών Κομοτηνής από τη Διαχειριστική Επιτροπή Μουσουλμανικής Περιουσίας (ΔΕΜΠ) Κομοτηνής. Σήμερα οι προσευχές θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

Αναστολή λειτουργίας όλων των εγκαταστάσεων του Πανθρακικού Σταδίου
Κομοτηνή: 13-3-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΗ διοίκηση του Εθνικού Πανθρακικού Σταδίου Κομοτηνής αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας όλων των εγκαταστάσεων του Πανθρακικού Σταδίου έως την Τρίτη 24 Μαρτίου, οπότε θα υπάρξει επαναξιολόγηση της απόφασης κατά περίπτωση και ανάλογα με τις εξελίξεις.

Επιμελητήριο
Νέα Ημερομηνία Έναρξης του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στην Κομοτηνή

Κομοτηνή: 13-3-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΤο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων θα ξεκινήσει την Παρασκευή, 8 Μαΐου. Το πρόγραμμα υλοποιεί το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Πολιτισμός- Εκδηλώσεις
Νέα ποιητική συλλογή από τον Θωμά Βουγιουκλή
Κομοτηνή: 13-3-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΚυκλοφόρησε η νέα ποιητική συλλογή του Θωμά Βουγιουκλή, με τίτλο: «ΠΟΛΙΤΙσμώ αφΟΥ… ποιήματα και κύματα». Ο Θωμάς Βουγιουκλής είναι Ομότιμος Καθηγητής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Υπηρέτησε στην Πολυτεχνική Σχολή Ξάνθης και στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης επί 41 χρόνια. Η ποιητική συλλογή κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Παρατηρητής της Θράκης.

Καιρός
Κομοτηνή: 13-3-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΓενικά αίθριος ο καιρός σήμερα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος