Κομοτηνή: 17-3-2020 ΕΡΤ Ειδήσεις

Υγεία Κορονοϊός
Ομάδα συντονισμού και διαχείρισης για τον κορoνοϊό συστήνει η Περιφέρεια ΑΜΘ
Κομοτηνή: 17-3-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΜε απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου συστάθηκε και πραγματοποίησε την πρώτη της συνεδρίαση η ομάδα συντονισμού και διαχείρισης εκτάκτων ενεργειών της Περιφέρειας ΑΜΘ για τον κορωνοϊό. Η ομάδα αποτελείται από τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Χρήστο Μέτιο, την Εκτελεστική Γραμματέα κ. Ζωή Κοσμίδου, το Γενικό Διευθυντή Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας κ. Λουκά Γεωργίου, το Γενικό Διευθυντή Εσωτερικής Λειτουργίας κ. Αριστοτέλη Γκαράνη και το Διευθυντή Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας κ. Κωνσταντίνο Χουβαρδά.

Έκτακτα μέτρα ισχύουν στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής
Κομοτηνή: 17-3-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΑναστέλλεται η λειτουργία όλων των τακτικών ιατρείων, τα τακτικά προγραμματισμένα χειρουργεία, όλες οι αιμοληψίες και τα ραντεβού σε όλα τα εργαστήρια του Συσμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής. Πραγματοποιούνται μόνον οι επανεξετάσεις ασθενών που έχουν πρόσφατα χειρουργηθεί. Οι ασθενείς, σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης, θα προσέρχονται στο νοσοκομείο μόνο για επείγοντα περιστατικά. Όλοι οι ασθενείς με συμπτώματα λοίμωξης αναπνευστικού (πυρετός, βήχας, δύσπνοια) θα πρέπει αρχικά να επικοινωνούν με τους γιατρούς τους και να παίρνουν οδηγίες. Αν χρειαστεί να προσέλθουν στο Νοσοκομείο είναι απαραίτητο να επικοινωνούν τηλεφωνικώς στα τηλέφωνα: 25313-51429 και 51424 & 51432. Επίσης, απαγορεύεται το επισκεπτήριο στο νοσοκομείο. Η πύλη του νοσοκομείου θα παραμείνει ΚΛΕΙΣΤΗ και στο χώρο στάθμευσης του Νοσοκομείου, θα σταθμεύουν μόνον τα οχήματα των εργαζομένων. Κάθε άτομο που θα εισέρχεται στο Νοσοκομείο θα περνά από έλεγχο στην πύλη και θα του γίνεται θερμομέτρηση.

Ανακοίνωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ροδόπης
Κομοτηνή: 17-3-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΕπτά (7) οδηγίες που πρέπει να τηρούνται όταν εισέρχονται στα φαρμακεία για το καλό της δημόσιας υγείας και την αποτροπή εξάπλωσης του κορωνοϊού ανακοίνωσε στους πολίτες ο Φαρμακευτικός Σύλλογος της Ροδόπης. Σύμφωνα με τις οδηγίες θα πρέπει να εισέρχονται από ένα έως δύο άτομα εντός του φαρμακείου. Να κρατάνε απόσταση δύο μέτρων από τους άλλους. Και ένα μέτρο από τον πάγκο του φαρμακείου. Οι υπόλοιποι να περιμένουν στη σειρά έξω. Και να ακούνε προσεκτικά τις οδηγίες του Φαρμακοποιού. Εάν βήχουν οι πελάτες, φταρνίζονται ή έχουν πυρετό ή δύσπνοια, δεν θα πρέπει να οι ίδιοι στο φαρμακείο.
Περιφέρεια αν. Μ.Θράκης
Μέτρα πρόληψης στην ΠΕ Ροδόπης
Κομοτηνή: 17-3-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΤο Διοικητήριο της Π.Ε. Ροδόπης (πρώην Νομαρχία) εξυπηρετεί τους πολίτες, τηλεφωνικά , ηλεκτρονικά και για κατεπείγοντες λόγους μόνο κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού. Οι πολίτες θα εισέρχονται μόνο από την κεντρική είσοδο και θα πρέπει να κάνουν χρήση μάσκας και αντισηπτικού χεριών. Όλες οι υπηρεσίες της ΠΑΜΘ-ΠΕ Ροδόπης ακολουθούν τα ίδια μέτρα. Για κάθε πρόσθετη πληροφορία λειτουργεί Γραφείο Ενημέρωσης σε κάθε Υπηρεσία της Π.Ε. Ροδόπης.
Μέτρα Προστασίας στην ΠΕ Ξάνθης
Κομοτηνή: 17-3-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΣτο κεντρικό κτήριο της ΠΕ Ξάνθης (Διοικητήριο) οι πολίτες θα εισέρχονται μόνο από την κεντρική είσοδο, όπου θα γίνεται καταγραφή των στοιχείων τους και θα γίνεται χρήση αντισηπτικού χεριών. Οι πολίτες που θα εισέρχονται στις Υπηρεσίες της ΠΕ Ξάνθης θα πρέπει να κάνουν χρήση μάσκας μιας χρήσεως και να εισέρχονται ένας κάθε φορά στο κάθε γραφείο.
Για προληπτικούς λόγους οι ανελκυστήρες του Διοικητηρίου δεν θα λειτουργούν. Σε κάθε περίπτωση οι πολίτες να προσέρχονται στις Υπηρεσίες της ΠΕ Ξάνθης μόνο για επείγουσες και σοβαρές υποθέσεις και αφού προηγουμένως έχουν επικοινωνήσει με την αντίστοιχη Υπηρεσία.

Τοπική Αυτοδιοίκηση

Προληπτικά μέτρα από το Δήμο Κομοτηνής

Κομοτηνή: 17-3-2020 ΕΡΤ Ειδήσεις
Ο κος Γκαράνης στο βήμα της εκδήλωσης

Ο Δήμος Κομοτηνής, με ανακοίνωσή του, καλεί τους συμπολίτες του να ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΣΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ την προσέλευσή τους στο Δημαρχείο και τις υπηρεσίες του. Προτρέπει τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες.
Για όσα θέματα και υποθέσεις δεν έχουν έκτακτο ή επείγοντα χαρακτήρα ο Δήμος Κομοτηνής προτρέπει τους πολίτες να μην προσέρχονται στις υπηρεσίες. Όσα ζητήματα δεν είναι δυνατόν να διεκπεραιωθούν ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά ή με άλλο εξ αποστάσεως τρόπο οι υπηρεσίες θα εξυπηρετούν με προσωπικό ασφαλείας και ΜΟΝΟ κατόπιν τηλεφωνήματος και ραντεβού.

Νέα προληπτικά μέτρα από το Δήμο Αρριανών
Κομοτηνή: 17-3-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΜε προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργεί ο Δήμος Αρριανών. Η εξυπηρέτηση των δημοτών θα γίνεται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας. Το Τηλεφωνικό κέντρο του Δήμου είναι το: 2531352800. Επίσης, διακόπτεται η λειτουργία όλων παιδικών χαρών καθώς και των λοιπών δημοτικών εγκαταστάσεων άθλησης και αναψυχής που βρίσκονται στην επικράτεια του Δήμου όπως γήπεδα ποδοσφαίρου, γήπεδα 5×5 και καλαθοσφαίρισης, πάρκα και χώροι αναψυχής, υπαίθρια όργανα άθλησης κ.α.
Αναστολή λαϊκών αγορών στο δήμο Αρριανών
Κομοτηνή: 17-3-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΤην προσωρινή αναστολή λειτουργίας, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, των Λαϊκών Αγορών που λειτουργούν εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αρριανών αποφάσισε η δημοτική αρχή. Πρόκειται για τις Λαϊκές Αγορές: Αράτου, Αρριανών και ΦΙλλύρας για το χρονικό διάστημα έως και 22-03-2020.
Κόμματα Κινήματα
Αναστέλλει την λειτουργία του πολιτικού γραφείου ο Δ. Χαρίτου
Κομοτηνή: 17-3-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΑναστέλλει την λειτουργία του πολιτικού γραφείου στην Κομοτηνή, όχι όμως την πολιτική δραστηριότητα ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ κος Δημήτρης Χαρίτου. «Πρόκειται για απόφαση ως ελάχιστη συμβολή στον αγώνα όλων μας για τον περιορισμό της διασποράς του ιού. Αφού η προσωπική και κοινωνική ευθύνη είναι σήμερα η πιο βασική γραμμή άμυνας.» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του γραφείου του βουλευτή και σημειώνεται «Συνεχίζουμε με ψυχραιμία, με πειθαρχία και προπαντός με αισιοδοξία ότι θα κερδίσουμε και αυτήν την μάχη.»

Ευρώπη
Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής,
Κομοτηνή: 17-3-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΤο Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής θα λειτουργεί μόνο για την εξυπηρέτηση των διοικητικών υποχρεώσεών του, και δεν θα είναι ανοικτή η πρόσβαση στο κοινό. Η εξυπηρέτηση των πολιτών θα συνεχίσει να λαμβάνει χώρα εξ αποστάσεως ηλεκτρονικά. Στη διαθέσιμη των πολιτών είναι και η τηλεφωνική γραμμή του Κέντρου Επικοινωνίας Europe Direct, 00800 67891011.

Σύλλογοι
Ατομικές συσκευασίες αντισηπτικού διαλύματος σε όλους τους εργαζόμενους των κτιρίων της ΠΕ ΡΟΔΟΠΗΣ & της Κεντρικής Υπηρεσίας της ΠΑΜΘ
Κομοτηνή: 17-3-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΑτομικές συσκευασίες αντισηπτικού διαλύματος σε όλους τους εργαζόμενους των κτιρίων της ΠΕ ΡΟΔΟΠΗΣ & της Κεντρικής Υπηρεσίας της ΠΑΜΘ διένειμε χθες το Δ.Σ. του Συλλόγου των Εργαζομένων της Π.Ε. Ροδόπης και της Κεντρικής Υπηρεσίας της ΠΑΜΘ. «Η υγιεινή και ασφάλεια, είναι μέλημα πρωταρχικό και απαίτηση μας, μιας που το #Μένουμε Σπίτι# δεν ισχύει για τους συναδέλφους μας, που τις δύσκολες αυτές ώρες παραμένουν στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος και στην υπηρεσία των πολιτών.» αναφέρεται σε ανακοίνωση του συλλόγου και εκφράζεται η δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι αυτή η διανομή δεν πραγματοποιήθηκε από τις Περιφερειακές αρχές.

Αστυνομία
Έλεγχοι για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού

Κομοτηνή: 17-3-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΣυνεχίζονται οι έλεγχοι των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού. Συνολικά από την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020 έχουν βεβαιωθεί σε όλη την επικράτεια (122) παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (127) άτομα. Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη συνελήφθησαν επτά. Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Καιρός
Κομοτηνή: 17-3-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΑρχικά αίθριος, βαθμιαία από τα ανατολικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και από τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα βόρεια και τα ανατολικά ηπειρωτικά. Η ορατότητα στα δυτικά και βόρεια τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και από το βράδυ νοτιοανατολικοί τοπικά 5 μποφόρ. Στα ανατολικά, βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 βαθμιαία στο Αιγαίο 7 και από το απόγευμα πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος