Κομοτηνή: 18-4-2020 ΕΡΤ Ειδήσεις

Μητρόπολη
Μήνυμα για την Ανάσταση του Μητροπολίτη
Κομοτηνή: 18-4-2020 ΕΡΤ Ειδήσεις“Πρωτοφανή γεγονότα συντάραξαν την πατρίδα μας και ολόκληρο το κόσμο. Ένας πειρασμός οδυνηρός, διέλυσε τη καθημερινότητά μας, τάραξε τις ισορροπίες μας και κυρίως γκρέμισε ό,τι είχαμε δεδομένο.” αναφέρει σε Εγκύκλιο του για το Πάσχα ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων και σημειώνει μεταξύ άλλων: ” Δύσκολη εποχή και δύσκολες αποφάσεις. Δοκιμάζονται τα πάντα και οι πάντες όμως καμία δοκιμασία και κανένας πειρασμός δεν μπορεί να αφαιρέσει τη δύναμη του Χριστού, όλα παραχωρούνται για το ζητούμενο της ζωης μας που είναι ἡ Σωτηρία της ψυχής μας.” Στο ίδιο μήνυμα ο Σεβασμιώτατος σημειώνει: «Σήμερα στις δυσκολίες αυτὲς με ένα «χαίρετε» του Κυρίου, «εγώ ειμί, μη φοβείσθε» γαληνεύει ἡ τρικυμία μέσα μας και γύρω μας. Γεμίζουν τα πάντα με φως και ζωή.»

Υγεία – Κορονοϊος
11 νέα κρούσματα δύο θάνατοι
Κομοτηνή: 18-4-2020 ΕΡΤ Ειδήσεις11 νέα κρούσματα του κορονοϊού SARS-CoV-2 ανακοινώθηκαν σήμετα στη χώρα μας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2235, εκ των οποίων το 56% αφορά άνδρες. Από αυτά, 570 (25.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 943 (42.2%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 67 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 15 (22.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 83.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 39 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Επίσης, 2 ακόμα καταγεγραμμένοι θανάτους και 110 θανάτους συνολικά στη χώρα. 29 ήταν γυναίκες (26.4%) και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 74 έτη και το 90% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Έχουν συνολικά ελεγχθεί 53.290 κλινικά δείγματα.
Εθελοντισμός – Αλληλεγγύη
Δωρεά υγειονομικού υλικού

Κομοτηνή: 18-4-2020 ΕΡΤ Ειδήσεις

Στη δωρεά υγειονομικού υλικού, ιατρικού εξοπλισμού και ειδών απολύμανσης και υγιεινής στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας σε όλη την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και σε αυτό της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, προχώρησε ο ασφαλιστικός όμιλος Eurolife ERB, σε συνεργασία με το μη κερδοσκοπικό σωματείο ΔΕΣΜΟΣ και το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Τα υλικά αυτά, στη συνέχεια, θα διαμοιραστούν στις δομές των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας της χώρας με σκοπό να ανταπεξέλθουν στις τρέχουσες ανάγκες αντιμετώπισης της πανδημίας και να συνεχίσουν να προσφέρουν το σημαντικό έργο τους, παρέχοντας φροντίδα, πρόληψη και υποστήριξη στις ομάδες υψηλού κινδύνου που φιλοξενούν.

6.000 κεριά στα δημοτικά κοιμητήρια Ξάνθης
Κομοτηνή: 18-4-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΟ Δήμος Ξάνθης, το βράδυ της Παρασκευής, άναψε 6.000 κεριά, ένα σε κάθε τάφο, στα δημοτικά κοιμητήρια της πόλης. Λόγω κορονοϊού η πρόσβαση στα νεκροταφεία είχε απαγορευτεί.

Οικονομία – αγορά
1.346 επιχειρήσεις στην αν. Μ.Θ.
Κομοτηνή: 18-4-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΣε 205.984 (το 14,6% του συνόλου) ανέρχονται οι επιχειρήσεις στη χώρα και οι οποίες απασχολούν τουλάχιστον 1.063.098 εργαζόμενους (το 25,4% του συνόλου) που βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας με κρατική εντολή, λόγω της πανδημίας της νόσου COVID-19. Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη είναι 1.346 επιχειρήσεις.

Αστυνομικό Δελτίο
Συνεχίζονται οι έλεγχοι για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού
Κομοτηνή: 18-4-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΣυνεχίζονται σε όλη τη χώρα οι έλεγχοι των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού. Χθες, Μεγάλη Παρασκευή 17 Απριλίου: για μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας τόπου κατοικίας βεβαιώθηκαν (109) παραβάσεις σε όλη την επικράτεια, για άσκοπες μετακινήσεις βεβαιώθηκαν (1.481) παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα, 74 εκ των οποίων στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.
Καιρός Κυριακή του Πάσχα:
Κυριακή του Πάσχα με αραιές νεφώσεις
Κομοτηνή: 18-4-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΑραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και από το μεσημέρι νοτίων διευθύνσεων τοπικά έως 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 07 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος