Κομοτηνή: 26-4-2020 ΕΡΤ Ειδήσεις

Υγεία Κορονοϊός
Θετικός στον κορονοϊό 60χρονος νεφροπαθής από την Ξάνθη
Κομοτηνή: 26-4-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΈνας 60χρονος από τον Εχίνο βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Ο 60χρονος είχε υποβληθεί σε μεταμόσχευση νεφρού και μετέβη στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκη για εξετάσεις που αφορούν στη διαδικασία της αιμοκάθαρσης. Υπεβλήθη σε τεστ και βρέθηκε θετικός στον ιό. Άμεσα διακομίσθηκε στο ΑΧΕΠΑ όπου και νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση.

Δύο νέα κρούσματα Covid 19 στην Ξάνθη
Κομοτηνή: 26-4-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΔύο νέα κρούσματα COVID-19 εντοπίστηκαν στο Νοσοκομείο Ξάνθης. Πρόκειται για έναν άνδρα και μια γυναίκα από οικισμό του Δήμου Μύκης που επιβεβαιώθηκαν ως θετικά κρούσματα.

Ν. Χαρδαλιάς: Δεν πρέπει να ξεχνάμε σε ποιο στάδιο βρισκόμαστε
Κομοτηνή: 26-4-2020 ΕΡΤ Ειδήσεις«Τις τελευταίες εβδομάδες συμμετέχουμε όλοι σε μια συλλογική προσπάθεια» ανέφερε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς κατά την τακτική ενημέρωση για τον κορονοϊό, επισημαίνοντας πως «δεν πρέπει να ξεχνάμε σε ποιο στάδιο βρισκόμαστε» με δεδομένη την «αυξημένη κίνηση λόγω του καιρού» που παρατηρήθηκε χθες. «Το τελευταίο εικοσιτετράωρο παρατηρήθηκε αυξημένος αριθμός άσκοπων μετακινήσεων στα μεγάλα αστικά κέντρα» σχολίασε ο κ. Χαρδαλιάς και σε υψηλούς τόνους προειδοποίησε «να μην κάνει κανείς τη σκέψη για εκδρομή την Πρωτομαγιά».

12 παραβάσεις στην αν.Μ.Θράκη
Κομοτηνή: 26-4-2020 ΕΡΤ Ειδήσεις12 παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις σημειώθηκαν χθες στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα (150 ευρώ)

Νέα γραμμή παραγωγής για χειρουργικές μάσκες στην Ξάνθη
Κομοτηνή: 26-4-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΞεκίνησε την Παρασκευή η λειτουργία της νέας γραμμής παραγωγής για χειρουργικές μάσκες, που εγκατέστησαν τα Πλαστικά Θράκης (Trace Plastics Co) με επένδυση 200 χιλ. ευρώ σε μηχανολογικό εξοπλισμό. Η νέα γραμμή παραγωγής έχει ήδη εγκατασταθεί στις παραγωγικές εγκαταστάσεις του ομίλου στην Ξάνθη και η παραγωγική της δυναμικότητα αναμένεται να φθάσει περίπου τις 100 χιλιάδες μάσκες ανά ημέρα.

Παράταση της αναστολής, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, των δικαστικών εργασιών
Κομοτηνή: 26-4-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΤην παράταση της αναστολής, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, των δικαστικών εργασιών και της λειτουργίας της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών έως τις 15 Μαΐου 2020 αποφάσισαν ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Ο Ντίνος Χαριτόπουλος για την επόμενη μέρα της Πανδημίας
Κομοτηνή: 26-4-2020 ΕΡΤ Ειδήσεις«Επειδή όμως το τέλος της κρίσης θ’ αναδείξει πολλά προβλήματα στην τοπική κοινωνία μας, ο Δήμος Μαρωνείας-Σαπών εργάζεται συντεταγμένα για να δομήσει τις προϋποθέσεις και τους όρους αντιμετώπισης με επιτυχία των προκλήσεων.» αναφέρει ο κος Ντίνος Χαριτόπουλος, Δήμαρχος Μαρωνείας – Σαπών στο airetos.gr και σημειώνει ότι ο Δήμος στοχεύει να «ενισχύσει το εσωτερικό περιβάλλον του και να μετασχηματισθεί σε ένα Δήμο σύγχρονο, φιλικό προς τους πολίτες , πρότυπο αυτοδιοίκησης , που νοιάζεται για τις ανάγκες και τα προβλήματα κάθε δημότη». Αλλά και να «στηρίξει την τοπική επιχειρηματικότητα και οικονομία, τον πρωτογενή τομέα και τους εργαζόμενους , που σήμερα δοκιμάζονται και δέχονται βαριά πλήγματα.»

Δ.Π.Θ.
Πληροφορίες από τη Δομή Συμβουλευτικής και Προσβασιμότητας Δ.Π.Θ.
Κομοτηνή: 26-4-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΤο Τμήμα Προσβασιμότητας της Δομής Συμβουλευτικής και Προσβασιμότητας (ΔΟΣΥΠ) Δ.Π.Θ. ενθαρρύνει τους φοιτητές και τις φοιτήτριες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες όρασης, ακοής ή άλλες δυσκολίες που εμποδίζουν την πρόσβασή τους στη σύγχρονη ή ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, να επικοινωνήσουν με τη ΔΟΣΥΠ προκειμένου να αναζητήσουν υποστήριξη. Το Τμήμα Προσβασιμότητας έχει ως στόχο την ισότιμη πρόσβαση στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες, φοιτητών με ιδιαιτερότητες και αναπηρίες, μέσα από την προσαρμογή του περιβάλλοντος εκπαίδευσης, την αξιοποίηση υποστηρικτικών τεχνολογιών πληροφορικής και την παροχή υπηρεσιών διευκόλυνσης της πρόσβασης στους χώρους και στη γνώση. Τηλέφωνα: 2531039167, 2531039160.

Πολιτισμός
Αυτή την Κυριακή η Φωτεινή Δάρρα αφιερώνει μια καινούργια διαδικτυακή συναυλία στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης
Κομοτηνή: 26-4-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΑυτή την Κυριακή η Φωτεινή Δάρρα αφιερώνει μια καινούργια διαδικτυακή συναυλία στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης. Η Φωτεινή Δάρρα μαζί με τον Γιώργο Παπαχριστούδη στέλνουν μήνυμα αισιοδοξίας δίνοντας από το σπίτι μια συναυλία για το Νοσοκομείο της Ξάνθης. «Τραγουδάμε για ένα καλύτερο αύριο! Η τέχνη μπορεί να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Οι Έλληνες πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Μέσα από την προσφορά και την αλληλεγγύη μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες που ζούμε. Την Κυριακή το βράδυ θα είμαστε μαζί μέσα από την επίσημη σελίδα μου στο Facebook για να δώσουμε το χέρι στους συνανθρώπους μας στην Ξάνθη που μας έχουν ανάγκη», αναφέρει σε ανάρτησή της η Φωτεινή Δάρρα.
Αστυνομικό Δελτίο
Αυτοκτονία 18 χρονου αλλοδαπού
Κομοτηνή: 26-4-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΈνας 18χρονος αλλοδαπός κρατούμενος αυτοκτόνησε στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Κομοτηνής χθες τα ξημερώματα. Χρησιμοποιώντας κομμάτια από ύφασμα κρεμάστηκε βάζοντας τέλος στη ζωή του.

Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση των νόμων περί όπλων και περί ραδιοσταθμών

Κομοτηνή: 26-4-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΣυνελήφθη προχθές (24-4-2020) το πρωί, σε οικισμό του νομού Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση των νόμων περί όπλων και περί ραδιοσταθμών. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι σε έρευνα που πραγματοποίησαν στην οικία του εντόπισαν και κατέσχεσαν, δύο (2) πιστόλια κρότου, δύο (2) γεμιστήρες και έναν (1) ασύρματο πομποδέκτη. H δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.

Συνελήφθη αλλοδαπός διακινητής ο οποίος μετέφερε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες
Κομοτηνή: 26-4-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΣυνελήφθη προχθές (24-4-2020) το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, αλλοδαπός διακινητής, ο οποίος προωθούσε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας, πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες. Ειδικότερα, στην Εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης σε Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, πλην όμως ο οδηγός του δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς. Τελικά, στην παλαιά Εθνική Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, το όχημα εξετράπη της πορείας του και ακινητοποιήθηκε σε παρακείμενη θαμνώδη περιοχή, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός, ενώ ο οδηγός – διακινητής επιχείρησε να διαφύγει πεζός, χωρίς όμως να τα καταφέρει καθόσον συνελήφθη άμεσα από τους αστυνομικούς. Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι ο δράστης μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες. Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής αντιστάθηκε κατά τη σύλληψη του, καθώς επίσης ότι στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Καιρός
Κομοτηνή: 26-4-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΣτα βόρεια αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος