Κομοτηνή: 27-4-2020 Ειδήσεις

Υγεία Κορονοϊός
Γραπτή ενημέρωση του κ. Σωτήρη Τσιόδρα
Κομοτηνή: 27-4-2020 ΕιδήσειςΑνακοινώθηκαν κατά τη χθεσινή γραπτή ενημέρωση από τον κ. Σωτήρη Τσιόδρα, τον επικεφαλής του ΕΟΔΥ  11 νέα κρούσματα του κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2517, εκ των οποίων το 55.5% αφορά άνδρες. Από αυτά, 578 (23%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1181 (46.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 46 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 13 (28.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 89.1% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 64 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Τέλος, έχουμε 4 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους (ένας εκ των οποίων στη Θράκη). και 134 θανάτους συνολικά στη χώρα. Οι 35 ήταν γυναίκες (26.1%) και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 74 έτη και το 89.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Έχουν συνολικά ελεγχθεί 64608 κλινικά δείγματα.

Νεκρή μια 56χρονη από την Ξάνθη
Κομοτηνή: 27-4-2020 ΕιδήσειςΥπέκυψε χθες μία γυναίκα που νοσηλευόταν με κορονοϊό στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Σύμφωνα με πληροφορίες η 56χρονη είχε πολλά προβλήματα υγείας, και είχε μεταφερθεί στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης από την Ξάνθη. Πρόκειται για το 9ο θύμα από τον θανατηφόρο ιό στην Θράκη.

Περιφέρεια
Κριτική από τον Χρήστο Χατζηπέμου, της «Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας»
Κομοτηνή: 27-4-2020 ΕιδήσειςΚριτική ασκεί ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ροδόπης με την «Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία», κ. Χρήστος Χατζηπέμου μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook, τον τρόπο που σχεδιάζει η Περιφέρεια ΑΜΘ να μοιράσει το ποσό των 24.800 ευρώ σε 9 τηλεοπτικούς σταθμούς και 24.800 ευρώ 40 ειδησεογραφικά siteστην ΑΜΘ. Ο κ. Χατζηπέμου στην ανάρτησή του αναφέρθηκε και στην εξαίρεση των εφημερίδων και ραδιοφώνων από την σχετική χρηματοδότηση. Επίσης ο Περιφερειακός Σύμβουλος υπαινίσσεται ότι τα μέσα ενημέρωσης που είναι φιλικά προσκείμενα προς την διοίκηση της ΠΑΜΘ θα λάβουν μεγαλύτερα ποσά, εφόσον στην απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής δεν προσδιορίζεται ότι τα χρήματα θα κατανεμηθούν ισομερώς.
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Απολογισμός μέτρων και πρωτοβουλιών από το Δήμο Ιάσμου
Κομοτηνή: 27-4-2020 Ειδήσεις«Ο Δήμος Ιάσμου ήταν ο πρώτος δήμος στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ που ανακοίνωσε μέτρα πρόληψης από τον κορονοϊό και ίσως από τους πρώτους δήμους πανελλαδικά.» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν και σημειώνει «αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους εργαζομένους των υπηρεσιών καθαριότητας και του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι για την αδιάκοπη, ουσιαστική και πολλές φορές με αυτοθυσία συμβολή τους στην επίτευξη των στόχων, κρατώντας υγιείς και ασφαλείς τους συνδημότες τους.» Για να καταλήξει λέγοντας ότι « Εκτιμώντας την πολυπολιτισμικότητα του δήμου, όπου συμβιώνουν αρμονικά Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι, την επιστροφή φοιτητών από την Τουρκία και των οικονομικών μεταναστών σε μεγάλο αριθμό από διάφορες χώρες της Ευρώπης, ο δήμος Ιάσμου με μηδενικά κρούσματα και θανάτους ξεπερνά την κρίση τούτη λαμβάνοντας άριστα.»
Αστυνομικό δελτίο
Περιοχή υψηλής επικινδυνότητας για τροχαία ατυχήματα
Κομοτηνή: 27-4-2020 ΕιδήσειςΣτις περιοχές υψηλής επικινδυνότητας για τροχαία ατυχήματα κατατάσσει τη Ροδόπη η έρευνα του Εργαστηρίου Συστημάτων Χρηματοοικονομικής Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης, για το έτος 2019, που αφορά τη συσχέτισή της αστυνόμευσης της οδικής ασφάλειας στην Ελλάδα, με τη συχνότητα των τροχαίων ατυχημάτων ανά περιφερειακή ενότητα, δηλαδή το ρόλο που επιτελεί η τροχαία αστυνόμευση στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων. Τη μεγαλύτερη αύξηση στους νεκρούς από τα τροχαία ατυχήματα παρατηρούμε στην περιφέρεια Θεσσαλονίκης με 21 νεκρούς περισσότερους από το προηγούμενο έτος. Ακολουθούν οι: Αργολίδα, Καρδίτσα, Κέρκυρα, Λασίθι, Μαγνησία, Ξάνθη, Ροδόπη και Χανιά με τα υψηλότερα ποσοστά αύξησης των νεκρών.
38 πρόστιμα στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη
Κομοτηνή: 27-4-2020 Ειδήσεις1.232 παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις σημειώθηκαν σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα το Σάββατο 25 Απριλίου, εκ των οποίων τα 38 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.Την Κυριακή σημειώθηκαν 350 παραβάσεις για άσκοπές μετακινήσεις εκ των οποίων 14 παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις στην αν. Μ.Θ. και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα.
Καιρός:
Κομοτηνή: 27-4-2020 ΕιδήσειςΛίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3, πρόσκαιρα το μεσημέρι-απόγευμα νότιοι έως 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 05 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος