Η γλύπτρια Barbara Hepworth στο σημερινό Doodle της Google


Warning: Array to string conversion in /var/www/ertnewsdev.oryx.gr/wp-content/themes/generatepress_child/content-single.php on line 56
Array

Την σπουδαία Βρετανίδα γλύπτρια, εκπρόσωπο του μοντερνισμού, Barbara Hepworth επέλεξε να τιμήσει σήμερα η Google.

Η Μπάρμπαρα Χέπγουορθ γεννήθηκε στις 10 Ιανουαρίου 1903 στη Βρετανία. Μεγαλώνοντας σε μια πολυμελή οικογένεια, από πολύ μικρή ηλικία ανακάλυψε την έμφυτη κλίση της στις τέχνες. Σε ηλικία 12 ετών ήταν ήδη κάτοχος πολλών μουσικών βραβείων. Σπούδασε με υποτροφία στη Σχολή Τέχνης του Λίντς και αργότερα στο Royal College of Art του Λονδίνου και πάλι με υποτροφία.

Η γλύπτρια Barbara Hepworth στο σημερινό Doodle της Google

Με μια τρίτη υποτροφία, της δόθηκε η ευκαιρία να μαθητεύσει στην Φλωρεντία στο πλευρό του Giovanni Ardini, από τον οποίο και έμαθε πώς να σκαλίζει το μάρμαρο. Στην Φλωρεντία γνώρισε και τον μετέπειτα άνδρα της και πατέρα του γιού της, John Skeaping.

Η Χέπγουορθ ήταν η πρώτη που χάραξε τρυπημένες φιγούρες, οι οποίες αποτελούν χαρακτηριστικό τόσο του δικού της έργου, όσο και του διάσημου γλύπτη Χένρι Μουρ. Οι δυο τους αποτέλεσαν σημαντικούς… ογκόλιθους στην πορεία προς τον μοντερνισμό στην γλυπτική.

Η γλύπτρια Barbara Hepworth στο σημερινό Doodle της GoogleΗ πρωτοπόρος γλύπτρια και εκπρόσωπος της αφηρημένης τέχνης είχε επισκεφθεί και την Ελλάδα και έπειτα από αυτό της το ταξίδι δημιούργησε μια σειρά από γλυπτά, στα οποί έδωσε ονόματα αρχαιοελληνικών τοποθεσιών.

Έφυγε από τη ζωή στις 20 Μαΐου 1975, σε ηλικία 72 ετών, όταν ξέσπασε φωτιά στο στούντιο της, αφήνοντας πίσω της μεγάλη πολιτιστική κληρονομιά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος