Από τα ξημερώματα της Τετάρτης όσοι ταξιδιώτες φτάνουν στην Αγγλία από τη Λέσβο, την Τήνο, τη Σέριφο, τη Μύκονο, την Κρήτη, τη Σαντορίνη και τη Ζάκυνθο θα πρέπει να μπαίνουν σε υποχρεωτική καραντίνα δυο εβδομάδων ανακοίνωσε ο Υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς καθώς οι αρμόδιες βρετανικές υγειονομικές αρχές θεωρούν ότι υπάρχει «σημαντικός κίνδυνος για τη δημόσια υγεία» από αυτά τα νησιά.
Εξήντα χιλιάδες Βρετανούς επηρεάζει η συγκεκριμένη ανακοίνωση που σπεύδουν να αλλάξουν τα εισιτήρια τους την τελευταία στιγμή με τις τιμές να είναι εξωφρενικά υψηλές σχολιάζει η εφημερίδα Daily Mail
H Σκωτία έχει ήδη θέσει ολόκληρη τη χώρα στην “κόκκινη” λίστα, ενώ η Ουαλία έχει τη Μύκονο, τη Ζάκυνθο, τη Λέσβο, την Πάρο την Αντίπαρο και την Κρήτη στην “κόκκινη λίστα” της.
Ωστόσο για δεύτερη συνεχόμενη μέρα η Βρετανία κατέγραψε ξαφνικά σχεδόν 3.000 νέες περιπτώσεις με κορονοϊό το τελευταίο 24ωρο ενώ για δυο μήνες ο αριθμός αυτός περιοριζόταν στις 1.000 ημερησίως.
Αν και ο υπουργός Υγείας επισήμανε ότι ο κορονοϊός στο Ηνωμένο Βασίλειο «δεν είναι εκτός ελέγχου», τόνισε ότι το μέτρο κοινωνικής απόστασης είναι πλέον ζωτικής σημασίας
Για πρώτη φορά εφαρμόζεται το μέτρο του τοπικού λοκντάουν στην Ουαλία, στην επαρχιακή πόλη Caerphilly που κατέγραψε αύξηση νέων κρουσμάτων, με 98 άτομα να είναι θετικά σε μια εβδομάδα.
Επιπλέον ανησυχητική είναι η εικόνα των πόλεων Μπόλτον, Λιντς, Μπέρμιγχαμ και Μάντσεστερ.
Σύμφωνα με τον καθηγητή Τζον Εντμουντς, από τη Σχολή Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου, ο αριθμός R έχει αυξηθεί “πάνω από το ένα”, οπότε το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται σε “επικίνδυνη περίοδο”.
«Μπορούμε να δούμε ότι η επιδημία ξεκινά ξανά. Επομένως, δεν νομίζω ότι έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο όπου καταφέραμε να ελέγξουμε τον ιό και να αφήσουμε την οικονομία να επιστρέψει σε κάποιο είδος ομαλότητας», δήλωσε στο ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι ITV.
Πηγή ΕΡΤ, Ανταπόκριση – Λονδίνο Nατάσα Καντζαβελου
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος