Τρίπολη: Στο στούντιο ο Χριστοδουλόπουλος της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας

” H Τρίπολη και η Αρκαδία γενικότερα, έχει μεγάλο πολιστιστικό απόθεμα και πολλούς πολιτιστικούς πόρους και η υποψηφιότητα προσδοκά να αφήσει πολλά οφέλη για την περιοχή και να λειτουργήσει ως εφαλτήριο για μία άλλη ανάπτυξη, για μία άλλη πόλη, για ένα άλλο, εντελώς καινούργιο, μοντέλο σύγχρονης-Ευρωπαικής πόλης”.

Αυτό δήλωσε σήμερα το απόγευμα, απ’ το στούντιο της ΕΡΤ Τρίπολης και απ’ την εκπομπή ” ΕΡΤ Παντού”, ο συντονιστής της επιτροπής σχεδιασμού του φακέλου του Δήμου Τρίπολης για την διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας του 2021, κ. Γιώργος Χριστοδουλόπουλος.
Και συνέχισε: ” Η υποψήφια Τρίπολη-Αρκαδία έχει ως ατού τα 200 χρόνια απ’ την Άλωση της Τριπολιτσάς, έχει ισχυρό brand name, έχει τον λεγόμενο ”Αρκαδισμό” και άλλα πολλά. Πηγαίνουμε βήμα βήμα, με σχέδιο, αισιοδοξία, μεράκι και έξυπνες κινήσεις. Τον Νοέμβριο θα οργανώσουμε, ως Επιτροπή, εκδήλωση για να σχεδιάσουμε τους ”άξονες του προγράμματος”, ενώ ο καλλιτεχνικός διευθυντής μας, Νίκος Μανωλόπουλος, θα προωθήσει τα θέματα που έχουν σχέση με το πώς θα προχωρήσει στην πράξη το πρόγραμμα αυτό”.
Ο κ. Χριστοδουλόπουλος κατέληξε ως εξής: ” Στις 30 Νοεμβρίου θα πρέπει να έχουμε καταθέσει τον απαιτητικό φάκελο. Η παρουσίαση-εξέταση του φακέλου θα γίνει σε ειδική εκδήλωση στην Τρίπολη τον Φεβρουάριο από ειδική επιτροπή που θα απαρτίζεται από Ευρωπαίους αξιολογητές. Ελπίζουμε να είμαστε μέσα στις τρεις (3) πόλεις που θα περάσουν στο Β Γύρο, ώστε αμέσως μετά, να δώσουμε τα δείγματα των εκδηλώσεων που θα έχουμε δεσμευθεί να πράξουμε μέσα απ’ τον φάκελο.
Η τελική κρίση θα γίνει τον Σεπτέμβριο του 2016. Μακάρι να πάρουμε την ανάθεση. Εάν αυτό δεν συμβεί, η Τρίπολη-Αρκαδία θα έχει και πάλι κερδίσει πολλά και θα έχει αλλάξει σε όλα. Θέλουμε στήριξη, θέλουμε συμμετοχή, θέλουμε εθελοντισμό, θέλουμε συνεργασίες, θέλουμε κριτική, θέλουμε χορηγούς. Έχουμε ήδη μαζέψει κάποια χρήματα, θα μαζέψουμε και άλλα. Ο Δήμος Τρίπολης θα βάλει ένα ποσό της τάξεως των 20.000 ευρώ και δεν θα δαπανήσει άλλα χρήματα για τον φάκελο και την κατάθεση. Ελάτε να κάνουμε όλοι μαζί το ταξίδι αυτό. Ελάτε να ζήσουμε το όνειρο”.

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος