Koμοτηνή: Μαθήματα Φυσικής καλλιέργειας από τον Π. Μανίκη

Ο Παναγιώτης Μανίκης γνωστός στο πανελλήνιο- και όχι μόνο-για τη Φυσική καλλιέργεια, ως μαθητής του Ιάπωνα Φουκουόκα βρέθηκε το περασμένο Σαβ-κο στη Ροδόπη, όπου και πραγματοποίησε σεμινάρια για τη Φυσική καλλιέργεια, η οποία δεν απαιτεί όργωμα, φυτοφάρμακα, λιπάσματα, βοτάνισμα και κλάδεμα.

Ο κ. Μανίκης, ο οποίος μίλησε αποκλειστικά στην ΕΡΑ Κομοτηνής, επέμεινε πως οι άνθρωποι πρέπει να αρχίσουν να καλλιεργούν τα λαχανικά και τα φρούτα με τα οποία θα πρέπει να διατρέφονται, οδηγούμενοι σιγά σιγά στο μονοπάτι της Αυτάρκειας. «Καλλιεργώντας καθαρά τη Γη, χωρίς επεμβάσεις μια και η Φύση ξέρει να οδηγήσει τον άνθρωπο, όταν αυτός την παρατηρεί σωστά, σε τρόπους φυσικούς και για την αντιμετώπιση των ζιζανίων και των ασθενειών. Καθαρή τροφή σημαίνει και καθαρό περιβάλλον και όλα αυτά μαζί συνεπάγονται υγιή νου και σώμα», επισημαίνει πολλές φορές στις ομιλίες του.
Στόχος των ομιλών είναι να πολλαπλασιασθούν τα εργαστήρια που διοργανώνονται σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, να υπάρξει δικτύωση, προκειμένου ίσως όχι ακατόρθωτα η Ελλάδας να γίνει ένας απέραντο πλούσιο Αγρόκτημα, που δεν θα είναι επαίτης των Ευρωπαίων.
«Αυτός δεν είναι πολιτισμός, όταν πεθαίνουν άνθρωποι. «Αυτός ο πολιτισμός» τελειώνει και είναι ώρα εμείς οι Έλληνες που εδώ και 2.500 χρόνια μιλάμε να δράσουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά.
O κ. Μανίκης βρέθηκε στον πρώην φυλάκιο “Ακρίτας” στην ορεινή Ροδόπη, όπου σε λίγο καιρό θα λειτουργήσει ένα βρεφοκομείο για τα εγκαταλελειμμένα παιδιά της Οικονομικής κρίσης, της πληγωμένης Ελλάδας. ΕΚεί μίλησε για τη Φιλοσοφία του τη Φυσική καλλιέργεια, αλλά μπήκαν και οι εικονικές ρίζες των καλλιεργειών και των Δένδρων που θα φυτευθούν, καθώς το εγχείρημα ενέχει το σπόρο της δημιουργίας ενός υποτυπώδους οικισμού, που θα ζει και θα εργάζεται στη Φύση. Την Κυριακή ο κ. Μανίκης βρέθηκε(και βρεθήκαμε) στο φιλόξενο Αγρόκτημα του ζεύγους Ντίνας-Νίκου Δομπάζη, όπου και εκεί ο κ. Μανίκης μίλησε ακάματα και έδωσε τις πρώτες γνώσεις για έναν λαχανόκηπο και κήπο με οπωροφόρα, για την τροφή και αυτάρκεια εκείνων που δεν ξέχασαν τη γεύση των λαχανικών και των φρούτων. Εκείνων που παλεύουν να κρατούν με νύχια και δόντια την ελευθερία τους από τις εξαρτήσεις και τα προϊόντα των πολυεθνικών. Ευτυχώς είναι αρκετοί και προοιωνίζεται να γίνουν ακόμη περισσότεροι.
Koμοτηνή: Μαθήματα Φυσικής καλλιέργειας από τον Π. Μανίκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος