Ποσό άνω των 20.000 ευρώ κατάφεραν να αποσπάσουν δύο άντρες στο δήμο Βιάννου και στο δήμο Φαιστού στο Ηράκλειο από δύο ηλικιωμένες γυναίκες που πίστεψαν ότι συνομιλούσαν με υπαλλήλους τραπεζών.
Στην πρώτη περίπτωση, στη Βιάννο, ένας άντρας προσποιούμενος τον τραπεζικό υπάλληλο, τηλεφώνησε σε ηλικιωμένη γυναίκα και της είπε ότι αν του κατέβαλε 8.600 ευρώ, εκείνος θα φρόντιζε να πάρει ένα μεγάλο ποσό ως αναδρομικά από τη σύνταξή της. Εκείνη τον πίστεψε και του κατέβαλε τα χρήματα στο λογαριασμό που της είχε υποδείξει.
Όταν συνειδητοποίησε ότι επρόκειτο για απάτη, η αστυνομία δεν άργησε να φτάσει στα ίχνη του κατόχου του λογαριασμού, ωστόσο ο δράστης δεν συνελήφθη.
Λίγες μέρες νωρίτερα, την περασμένη Παρασκευή, ένας άλλος άνδρας τηλεφώνησε σε μια γυναίκα στις Μοίρες Ηρακλείου και λέγοντάς της ότι θα φρόντιζε να της καταβληθεί ένα ποσό ως επιστροφή από την εφορία, της ζήτησε να του καταθέσει το ποσό των 12.000 ευρώ, κάτι που η ηλικιωμένη γυναίκα έκανε. Της είπε μάλιστα να συναντηθούν σε εξωτερικό χώρο προκειμένου να του παραδώσει τα απαιτούμενα για τη διαδικασία έγγραφα. Η γυναίκα πήγε στο ραντεβού, ωστόσο ο “τραπεζικός υπάλληλος” δεν εμφανίστηκε ποτέ και αναζητείται.
Σύμφωνα με το Δήμαρχο Φαιστού Γρηγόρη Νικολιδάκη, που μίλησε στην ΕΡΤ Ηρακλείου, το συγκεκριμένο περιστατικό είναι το πιο πρόσφατο, ωστόσο δεν είναι το μοναδικό. Αντιθέτως στην περιοχή του έχουν καταγγελθεί πολλά παρόμοια περιστατικά, όπως ένα ακόμα πρόσφατο στο Τυμπάκι ,όπου κάποιος ζήτησε να λάβει 12.000 ευρώ από μια γυναίκα προκειμένου να μεσολαβήσει για να πάρει ένα ποσό αναδρομικά από τη σύνταξη του συζύγου της που είχε πεθάνει. Η γυναίκα κατάλαβε αμέσως ότι επρόκειτο περί απάτης και δεν έπεσε στην παγίδα.
Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης με αφορμή τα παραπάνω περιστατικά και με στόχο την αποφυγή εξαπάτησης των πολιτών από επιτήδειους, συμβουλεύει τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περιπτώσεις που μέσω τηλεφώνου, από άγνωστα άτομα (που παρουσιάζονται ως εκπρόσωποι φορέων ή υπάλληλοι Υπηρεσιών), ζητάνε την καταβολή χρηματικών ποσών ή την παροχή στοιχείων λογαριασμών ή κωδικών, για την πραγματοποίηση συναλλαγών.
Επίσης, να ενημερώνουν άμεσα τις αστυνομικές Αρχές σε κάθε περίπτωση που γίνονται αντιληπτές τέτοιες συμπεριφορές αλλά και να καταφεύγουν για συμβουλές σχετικά με την αποφυγή εξαπάτησης στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr) στην ενότητα Οδηγός του Πολίτη.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος