Εδώ και 2 χρόνια επαγγελματίες από το χώρο της ψυχικής υγείας στον Έβρο έχουν ενώσει δυνάμεις και προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο, εθελοντικά το χρόνο τους.
Παρέχουν συμβουλευτική αυτήν την περίοδο του εγκλεισμού, και συγκεκριμένα από τον Νοέμβριο, με τη δράση «μένω στο πλευρό σου», αλλά και διαδικτυακά εργαστήρια με βάση την παιγνιοθεραπεία.
Η εταιρεία τους, έχει τη νομική μορφή αστικού, μη κερδοσκοπικού σωματείου, «Ένωση για την ανάπτυξη της προσωποκεντρικής προσέγγισης και παιδοκεντρικής παιγνιοθεραπείας Νότιο-Ανατολικής Ευρώπης(Ε.Α.Π.Π.Π.Π.ΝΑ.Ε.), με τον διακριτό τίτλο «Πρόσωπον Γίγνεσθαι», διοργανώνει και φέτος στην Ελλάδα την Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για την Παιγνιοθεραπεία, κατ’ αντιστοιχία με την κινητοποίηση όλων των παγκόσμιων φορέων που ασχολούνται με την Παιγνιοθεραπεία.
Μέσα από τις εκδηλώσεις και τους εορτασμούς, δίνεται η δυνατότητα να έρθει σε επαφή και να συσχετιστεί ο οποιοσδήποτε με το “Πώς το Παιχνίδι Θεραπεύει”. Η Play-Therapy Week 21′, παρά τις δυσκολίες που επέφερε στο θεσμό η Πανδημία COVID-19, θα αποτελέσει μια μοναδική ευκαιρία για ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ από ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ να συμμετέχει στα Διαδικτυακά Εργαστήρια που διοργανώνονται από τα μέλη – Παιδοκεντρικούς Παιγνιοθεραπεύτες της “Πρόσωπον Γίγνεσθαι” την Εβδομάδα 8 με 14 Φλεβάρη.
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η γραμματέας, της ένωσης, Αμαλία Ρέλλου, μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής, κάποιος που ενδιαφέρεται θα πρέπει να πληκτρολογήσει στο διαδίκτυο το «πρόσωπον γίγνεσθαι» και να τον οδηγήσει στην ιστοσελίδα τους, απ’ όπου και πληροφορίες μπορεί να αντλήσει, αλλά και να συμπληρώσει τα στοιχεία της αίτησης που θα υποβάλλει, για να μπορεί να παρακολουθεί τα διαδικτυακά εργαστήρια παιχνιδιών για μικρούς και μεγάλους.
Όπως υπογράμμισε η κ. Ρέλλου, το παιχνίδι δεν σταματά, ακόμα και αν φύγουμε από την παιδική ηλικία και είναι βασικό συστατικό της ολοκληρωμένης προσωπικής και ψυχικής ανάπτυξης ενός ανθρώπου. Μάλιστα πρόσθεσε πως σε αυτά τα παιχνίδια δεν υπάρχουν κανόνες και το στοιχείο της Ελευθερίας είναι …ο κανόνας αυτών των διαδικτυκών παιγνιδιών. Για αυτούς λοιπόν που βιάστηκαν να φορέσουν το κοστούμι του ενήλικα και να εγκαταλείψουν το παιχνίδι πολύ γρήγορα, επειδή τους πίεζε οικογενειακό και κοινωνικό κατεστημένο, υπάρχει μια καταπληκτική ευκαιρία να το απολαύσουν διαδικτυκά, λόγω του κορονοϊού, μαζί με τους μαθητές τους αν είναι εκπαιδευτικοί και μαζί με τα παιδιά τους αν είναι γονείς.
Πέρυσι, όπως πρόσθεσε η κ. Ρέλλου έγιναν 5 δια ζώσης εργαστήρια παιγνιοθεραπείας σε ενηλίκους και παιδιά, τα οποία κύλησαν υπέροχα, ωστόσο φέτος λόγω του εγκλεισμού, αυτό θα γίνεται διαδικτυακά και δεν θα αφορά όπως πέρυσι μόνο τα γεωγραφικά όρια της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, αλλά την Ελλάδα και τον κόσμο! Μάλιστα υπάρχει και διαδικτυακό εργαστήριο για το Παιχνίδι και στην Αγγλική γλώσσα.
Στα σχέδια της ΕΑΠΠΠΠΝΑΕ είναι να συνεχίσει αυτές τις δράσεις «μένω στο πλευρό σου» και «Παιγνιοθεραπεία» και να τις εμπλουτίσει ανάλογα, ενώ σχεδιάζει και ένα Συμπόσιο ψυχικής υγείας, το καλοκαίρι στην Αλεξανδρούπολη, δια ζώσης αν το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες, διαφορετικά θα γίνει και αυτό διαδικτυακά.
Η συνέντευξη της κ. Ρέλλου στην ΕΡΤ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος