Στο επίπεδο «κόκκινο» πέρασε η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, από αύριο Σάββατο 13 έως τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου, ενώ σε επίπεδο «πολύ αυξημένου κινδύνου» παραμένει ο Δήμος Αγίου Νικολάου, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.
Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά τα ενεργά κρούσματα είναι 160, ενώ στις 6 Φεβρουαρίου είχαν καταγραφεί 85.
Έτσι είναι υποχρεωτική η τηλε-εκπαίδευση για την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ενώ αναστέλλεται η λειτουργία των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών.
Επίσης, αναστέλλεται η λειτουργία του λιανεμπορίου, των κομμωτηρίων και των υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής. Σχετικά με την αναστολή των οικοδομικών εργασιών στις περιοχές αυτές, το μέτρο αυτό αίρεται από αύριο το πρωί, με εξαίρεση τους δήμους Μυκόνου και Θήρας που παραμένουν σε καθεστώς αναστολής οικοδομικών εργασιών.
Προβληματισμός επικρατεί για την εξάπλωση της πανδημίας σε συγκεκριμένες περιοχές όπως ο Δήμος Μυλοποτάμου, στον οποίο οι μαθητές που βρίσκονται σε προληπτική καραντίνα, ξεπερνούν τους 400, ενώ 11 είναι και οι εκπαιδευτικοί.
Πολλοί γονείς δεν αφήνουν τα παιδιά τους να πάνε στο σχολείο, με αποτέλεσμα να η εκπαιδευτική κοινότητα να υπολειτουργεί στην ουσία.
Αυτός ήταν και ο λόγος που ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μυλοποτάμου και υπεύθυνος των σχολικών επιτροπών, Μανούσος Κλάδος, ζήτησε την αναστολή της δια ζώσης εκπαίδευσης και την επιστροφή στην τηλεκπαίδευση.
Ακούστε τι δήλωσε στην ΕΡΤ Χανίων:
Οι πολίτες πρέπει να επιδείξουμε ιδιαίτερα αυξημένη προσοχή, προκειμένου να ξεπεράσουμε και αυτό το στάδιο που έχουμε βρεθεί, τόνισε στην ΕΡΤ Χανίων ο Δήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργος Μαρινάκης, ο οποίος παρότρυνε τους πολίτες να συμμετέχουν στον προληπτικό έλεγχο όποτε πραγματοποιείται.
[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=H0MqIYHEhew[/embedyt]Ρεπορτάζ: Κ. Πολύζου / Ηλ. Επεξεργασία / κάμερα: Μ. Λουπασάκης
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος