Κομοτηνή – Κ. Μαυρίδου: Όταν το χόμπι γίνεται επάγγελμα…

Η Κωνσταντίνα Μαυρίδου από την Γενισέα Ξάνθης παράγει πατάτες και κρεμμύδια με τον γεωπόνο σύζυγό της, τον κ. Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο. Επίσης, όσα από τα λαχανικά, που έχει στο μπαξέ της, δεν πουλιούνται, τα κάνει τουρσί. Η ίδια διαθέτει μια οικοτεχνία, όπου παρασκευάζεται λάχανο τουρσί, λάχανο ψιλοκομμένο, σαλάτα, πίκλες, αγγουράκι, πιπεράκι και μελιτζάνα γεμιστή, όπως συνήθιζαν να κάνουν οι παλιές νοικοκυρές στη Θράκη. «Είναι η 3η χρονιά που γίνεται αυτό» δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες».

Κομοτηνή – Κ. Μαυρίδου: Όταν το χόμπι γίνεται επάγγελμα…

Η καλλιέργεια της γης ήταν και για τους δύο γνώριμο πεδίο. «Δεν ήταν εύκολα τα βήματα, χρειάστηκε πολύς δρόμος μέχρι να έρθουμε σε αυτό το κομμάτι» είπε και πρόσθεσε «Μας βοήθησε η επαφή που είχαμε με τα χωράφια και την κουζίνα».

Κομοτηνή – Κ. Μαυρίδου: Όταν το χόμπι γίνεται επάγγελμα…

Η πώληση και η προώθηση των προϊόντων τους γίνεται πάλι από τους ίδιους. «Αυτό το κομμάτι της οικοτεχνίας το έχω αναλάβει εγώ, με την βοήθεια του άνδρα μου. Δεν πετιέται τίποτα» λέει η νεαρή παραγωγός και σπεύδει να προσθέσει «πλέον δεν υπάρχουν και αστοχίες στην παρασκευή. Στην αρχή ξεκίνησα με μικρή ποσότητα με τη βοήθεια του άνδρα μου, ρώτησα μεγάλες γυναίκες να βρω συνταγές, παρασκεύασα και δοκίμασα η ίδια και κατέληξα σε μια δική μου συνταγή από όλα όσα είχα μάθει. Συνεχίζω με την ίδια συνταγή».

Κομοτηνή – Κ. Μαυρίδου: Όταν το χόμπι γίνεται επάγγελμα…

Η ικανοποίηση της όπως λέει είναι όταν βλέπει τους καταναλωτές να αγοράζουν και ξαναγοράζουν. «Έρχονται συνέχεια εδώ στον πάγκο ή με ψάχνουν ξανά και ξανά. Όπως έχουν τα πράγματα βγαίνουμε οι μισοί το ένα Σάββατο και οι άλλοι μισοί το άλλο Σάββατο, οπότε κάνουν μέρες να με δουν οι πελάτες. Μάλιστα κάποιοι έρχονται στο σπίτι, μάλιστα ένας ήρθε και από τη Γερμανία στο σπίτι να μας γνωρίσει, όταν επέστρεψε το καλοκαίρι για διακοπές» δηλώνει πολύ ικανοποιημένη. Και σπεύδει να στείλει το δικό της μήνυμα στους νέους της ηλικίας τους που δεν έχουν βρει το επαγγελματικό τους μονοπάτι: «Να προσπαθούν να ασχοληθούν με αυτό που τους αρέσει. Αν μπορέσουν και  κάνουν το χόμπι τους  επάγγελμα είναι ό,τι καλύτερο και να μην το βάζουν κάτω γιατί κι εγώ έχω ακούσει πάρα πολλά, αλλά συνεχίζω».

Ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφίες: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος