Κομοτηνή: Ο κορονοϊός αύξησε και τις διαταραχές ύπνου

Ο κορονοϊός και τα περιοριστικά μέτρα που ακολούθησαν άλλαξαν την καθημερινότητα όλων και δυσχέραιναν κάποιες από τις αγαπημένες και αναγκαίες απολαύσεις, όπως αυτή του ύπνου, του φυσικού τρόπου ξεκούρασης που έχει ο άνθρωπος. Σύμφωνα με την ψυχοθεραπεύτρια, υπνοθεραπεύτρια και σύμβουλο υγείας Όλγα Τσετινέ, ο αριθμός των ανθρώπων που ταλαιπωρούνται από διαταραχές ύπνου δείχνει να αυξάνεται και στην περιοχή της Ροδόπης. Άλλοτε ως αποτέλεσμα μιας καθημερινότητας που «ανατράπηκε» και  άλλοτε ως απόρροια της γεμάτη άγχος ζωής ή του ανθυγιεινού τρόπου διαβίωσης.

Σύμφωνα με την Όλgα Τσετινέ, η έλλειψη ύπνου προκαλεί κούραση και νευρικότητα. «Το στρες και το άγχος μπορούν να οδηγήσουν σε μια νύχτα χωρίς ύπνο, όπως και σε μια ποικιλία από άλλα προβλήματα», ανέφερε η Κομοτηναία υπνοθεραπεύτρια, σημειώνοντας ότι η δυσκολία του ατόμου να κοιμηθεί ή να διατηρήσει τον ύπνο του, καθώς και η κακή ποιότητά του προκαλούν επίσης κόπωση, εκνευρισμό, πονοκέφαλο και γαστρεντερικές διαταραχές.

Για να αποφύγει κανείς τις επίμονες αϋπνίες και όλα τα δυσάρεστα που μπορεί να ακολουθήσουν, όπως, εγκεφαλικά νοσήματα, καρδιακά νοσήματα, πεπτικές διαταραχές, αναπνευστικές νόσους, ορμονικές διαταραχές, η κ. Τσετινέ προτείνει την άμεση αναζήτηση του ειδικού που μπορεί να βοηθήσει, μπορεί δηλαδή να κάνει τον ύπνο ξανά «φυσικό μας θεραπευτή».

ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος