Ροδόπη: Ανακοίνωση για τον Δ. Κουφοντίνα από το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ

Για τον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα εξέδωσε ανακοίνωση το Τμήμα Δικαιωμάτων Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, το οποίο απευθύνει έκκληση στην κυβέρνηση να αλλάξει τη στάση της, “για να μην θρηνήσουμε νεκρό απεργό πείνας στην Ελλάδα σήμερα”, όπως σημειώνει. Στην ίδια ανακοίνωση τονίζει ότι: “Η Δημοκρατία μας είναι ισχυρή όταν έχει νόμους που ισχύουν για όλους και δεν εκδικείται”.

Το πλήρες κείμενο έχει ως εξής:
“Η ζωή του καταδικασμένου για τρομοκρατία Δ. Κουφοντίνα, σύμφωνα με τους γιατρούς, κρέμεται από μία κλωστή. Το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ απευθύνει έστω και αυτή την ύστατη ώρα, έκκληση στην κυβέρνηση να αλλάξει τη στάση της, για να μην θρηνήσουμε νεκρό απεργό πείνας στην Ελλάδα σήμερα.
Ο Δ. Κουφοντίνας έχει υποβάλλει νόμιμο αίτημα σύμφωνα με τον νόμο που η ίδια η Ν.Δ. ψήφισε (N. 4760/20). Η Κυβέρνηση αρνούμενη να ικανοποιήσει το νόμιμο αίτημα, καταπατά τον δικό της νόμο. Για την εφαρμογή των νόμων, δεν εξετάζεται ο κρατούμενος και το πόσο αποκρουστικά είναι τα εγκλήματα του.
Η δημοκρατία μας δεν αναγνωρίζει το θάνατο ως ποινή για οποιοδήποτε έγκλημα. Η ανθρώπινη ζωή σε ένα κράτος δικαίου αποτελεί ύψιστο αγαθό, ακόμα και όταν πρόκειται για καταδικασμένους επειδή δεν τη σεβάστηκαν. Η Δημοκρατία μας είναι ισχυρή όταν έχει νόμους που ισχύουν για όλους και δεν εκδικείται”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος