Κομοτηνή: «Το χαμόγελό μας δεν κρύβεται κάτω από τη μάσκα»

“Το 2021 είναι μια ιδιαίτερη χρονιά”. Γι’ αυτό και τα «Χελιδονίσματα» φέτος δεν ακούστηκαν από πομπή παιδιών στους δρόμους της πόλης. Δεν αντάμωσαν όλοι οι μαθητές από σχολεία της πόλης, δεν τραγούδησαν το: «Ήλθε, ήλθε χελιδόνα…». Όχι όλοι τουλάχιστον. Γιατί οι μαθητές του Γ2 του 10ου ΔΣ Κομοτηνής είπαν τα κάλαντα και έγιναν η ευχάριστη εξαίρεση του κανόνα.

Κομοτηνή: «Το χαμόγελό μας δεν κρύβεται κάτω από τη μάσκα»Το είπαν και το έκαναν… Ο μουσικός Χρήστος Χατζόπουλος που έγραψε τη μουσική για τα «Χελιδονίσματα» συνόδευσε τους μαθητές με το ούτι του και το τραγούδι τους έφερε χαμόγελα και αισιοδοξία σε όλους όσοι τους αντάμωσαν.

“Τα «Χελιδονίσματα» είναι αγαπημένο δρώμενο των παιδιών. Σχεδιάζουν και κόβουν χελιδόνια , λουλούδια, φτιάχνουν και φορούν βραχιολάκια «Μάρτες» αλλά κυρίως τραγουδούν τα ανοιξιάτικα κάλαντα τα «Χελιδονίσματα»”, εξηγεί η δασκάλα του Γ2 του 10ου ΔΣ Κομοτηνής, Εμμανουηλίδου Σταυρούλα.

Κομοτηνή: «Το χαμόγελό μας δεν κρύβεται κάτω από τη μάσκα»«Το χαμόγελό μας δεν κρύβεται κάτω από τη μάσκα» Αυτό ήταν το μήνυμα για τα “Χελιδονίσματα 2021”.
«Το χαμόγελο των παιδιών δεν κρύβεται, φαίνεται στα μάτια, στη στάση του σώματος, στο ανάλαφρο βήμα, στις χαρούμενες φωνές στο παιχνίδι. Καμιά μάσκα δεν μπορεί και δεν πρέπει να κρύβει το χαμόγελό τους, την αισιοδοξία μας ότι το μέλλον θα είναι αυτό που αξίζει σε κάθε παιδί και κάθε ενήλικα που δεν αποθαρρύνεται παρά τις αντιξοότητες της εποχής. Γι’ αυτό σήμερα γελάμε και χαιρόμαστε. Τραγουδώντας καλωσορίζουμε την άνοιξη», αναφέρει η «ψυχή» της διοργάνωσης, Χρήστος Χατζόπουλος, δίνοντας ραντεβού για την νέα χρονιά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος