Εθελοντές διασώστες από την Ξάνθη και τη Ροδόπη στην σεισμόπληκτη Θεσσαλία

Οι εθελοντές Διασώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού από τα Παραρτήματα της Κομοτηνής και της Ξάνθης βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στην δοκιμασμένη από το Σεισμό Θεσσαλία. Στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» μίλησε σήμερα ο κος Ζεκή Μεμέτ Αλή, εκπαιδευτής- εκπαιδευτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, του Παραρτήματος της Κομοτηνής. Από την Ελασσόνα, όπου βρίσκεται, τόνισε ότι από την πρώτη στιγμή οι εθελοντές των περιφερειακών τμημάτων Ξάνθης – Κομοτηνής και η Κυνοφιλική Ομάδα με τον σκύλο έρευνας και διάσωσης, μετά από εντολή του προέδρου, της Κεντρικής Διοίκησης, του Dr Αντώνιου Αυγερινού, κινητοποιήθηκαν άμεσα.

Εθελοντές διασώστες από την Ξάνθη και τη Ροδόπη στην σεισμόπληκτη Θεσσαλία
Ο κος Μεμέτ Ζεκή Αλή

«Ήδη υπήρχαν οι δυνάμεις των εθελοντών από την Λάρισα και την Ελασσόνα» ανέφερε ο κος Ζεκή Μεμέτ Αλή και σημείωσε ότι από την πρώτη στιγμή δίνουν καθημερινά, όλο το 24ωρο το παρόν είτε με την παροχή Πρώτων Βοηθειών, είτε με τη διάσωση που κάνουν ηλικιωμένοι άνθρωποι σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, βοήθεια σε : μετακινήσεις, μεταφορές, απεγκλωβισμούς και διανομή συσσιτίου, «ό, τι χρειαστεί» όπως είπε.

«Ο σεισμός ήταν ισχυρός. Η καταστροφή μεγάλη, ακολούθησαν και ισχυρές μετασεισμικές δονήσεις και ήδη είμαστε επί ποδός για να δούμε ποιες νέες ανάγκες έχουν δημιουργηθεί στην περιοχή» ανέφερε και σημείωσε ότι «Υπάρχει η συνεργασία, η Κεντρική Διοίκηση έστειλε και ανθρωπιστική Βοήθεια και σκηνές και κλινοσκεπάσματα».

Σήμερα θα βρεθεί στην περιοχή και δεύτερος διασώστης σκύλος, με μια ομάδα από την Κομοτηνή με οκτώ διασώστες. «Οι ανάγκες είναι πολλές και πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα» ανάφερε. Όσον αφορά στην αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας από την περιοχή, ο κος Ζεκή Μεμέτ Αλή ανέφερε ότι εφόσον κριθεί σκόπιμο, θα υπάρξουν σίγουρα ανακοινώσεις των υπευθύνων. Για να καταλήξει λέγοντας «Όπου υπάρχει ανάγκη, είμαστε παρόν».
Ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφίες:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος