Φ. Καζάκου: Πότε θα σπάσει επιτέλους η γυάλινη οροφή;

«Η 8η Μαρτίου – ειδικά φέτος – πρέπει να γίνει η ημερομηνία ορόσημο για την αρχή του τέλους της λεγόμενης “γυάλινης οροφής”.» αναφέρει σε μήνυμά της για την Ημέρα της Γυναίκας η Π/Σ κα Φελίνα Καζάκου και σημειώνει «Με τον όρο γυάλινη οροφή αναφερόμαστε στους φραγμούς, οι οποίοι εμποδίζουν την εξέλιξη των γυναικών. Η εξέλιξη αυτή μπορεί να είναι επαγγελματική, κοινωνική, πολιτική ή στο χώρο των επιστημών.» Όπως τονίζει «Φέτος λοιπόν, που η ιστορία πλέον αποδεικνύει ότι όλα μπορούν να αλλάξουν από τη μια μέρα στην άλλη, τώρα είναι η ώρα της αλλαγής. Ή πιο σωστά, τώρα είναι η ώρα για την επιτάχυνση της αλλαγής που χρόνια επικαλούμαστε, ζητάμε, αναζητάμε.»

Φ. Καζάκου: Πότε θα σπάσει επιτέλους η γυάλινη οροφή;Όπως αναφέρει η κα Καζάκου: “Στην Ελλάδα πρέπει να επέλθει μία ριζική μεταστροφή της αντίληψης του τί συνιστά δύναμη και του τί συνεπάγεται. Πιστεύω ακράδαντα ότι η καταπολέμηση αιτιών, θα επιτευχθεί μέσα από καινοτόμες πολιτικές για τις ισότιμες ευκαιρίες, μέσα από το εκπαιδευτικό σύστημα και την γενικότερη επιμόρφωση για το θέμα.”

Και καλεί όλους: “Να συνεργαστούμε με τις οργανωμένες κοινωνικές δυνάμεις του τόπου μας και να στραφούμε σε συλλογικές μορφές δράσεις (δημιουργία δικτύων ανά τομέα/κλάδο και συμμετοχή σε αντίστοιχα fora) Με λίγα λόγια, “να σπάσουμε” τη γυάλινη οροφή και κάθε άλλο εμπόδιο που διαχωρίζει τα δύο φύλα, σε έναν κόσμο στον οποίο δεν περισσεύει κανείς και καμία!”

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος