Κομοτηνή – Σ. Τσιουγκρής: 2.200 εθελοντές πυροσβέστες είμαστε πάντα έτοιμοι να προσφέρουμε

Την ετοιμότητά τους να συνδράμουν όπου και όποτε τους ζητηθεί εξέφρασε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος, Σεραφείμ Τσιουγκρής, μιλώντας σήμερα ζωντανά στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες». Εκπροσωπώντας τους 2.200 εθελοντές πυροσβέστες, ο κ. Τσιουγκρής εξέφρασε την πικρία του για το γεγονός ότι δεν κλήθηκαν να συνδράμουν ούτε στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκάλεσε το πέρασμα της Μήδειας, ούτε στις σεισμόπληκτες περιοχές.

«Έχει πλούσια εμπειρία στην Πολιτική Προστασία, γνωρίζει καλά το χώρο και την προσφορά μας, δεν μας είδε για πρώτη φορά τώρα που έγινε υφυπουργός, άρα δεν περιμέναμε να χαρακτηρίσει ‘αδιαχείριστη υγειονομική βόμβα’ εμάς τους εθελοντές πυροσβέστες. Αυτό τον χαρακτηρισμό επέλεξε να χρησιμοποιήσει, από το βήμα της Βουλής, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κύριος Νικόλαος Χαρδαλιάς, σε απάντηση Επίκαιρης Ερώτησης, κατά τη διαδικασία του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου», είπε ο κ. Τσιουγκρής -μην κρύβοντας την πικρία του.

Μάλιστα, σημείωσε ότι ποτέ κανείς πυροσβέστης δε στέκεται μόνο στην υποχρέωση των τριών υπηρεσιών τον μήνα, όπως προβλέπεται, αντιθέτως συνδράμουν όπου και όποτε τους ζητηθεί. «Είναι στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των λοιπών Σωμάτων Ασφαλείας, επιστήμονες, εκπαιδευτικοί, στελέχη εταιρειών, δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, πολύτεκνοι, μητέρες, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, άνεργοι, εργαζόμενοι σε αναστολή ή σε τηλεργασία, οι οποίοι αποφάσισαν εδώ και πάνω από 20 χρόνια να υπηρετήσουν τον Έλληνα πολίτη εθελοντικά, μέσα από την ένταξή τους στο Πυροσβεστικό Σώμα ως Εθελοντές Πυροσβέστες.»

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος, «βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος, όποτε και αν μας ζητηθεί, αφήνοντας πίσω, οικογένεια, δουλειά και παρέες, τρέχοντας πάντα σε κάθε κάλεσμα της Υπηρεσίας», σημειώνοντας επίσης ότι «οι εθελοντές πυροσβέστες, ήταν, είναι και θα είναι πολίτες, αξιόλογοι, υπεύθυνοι, συνειδητοποιημένοι, με μοναδική αγωνία τους την προσφορά στην κοινωνία και τον συνάνθρωπο».

συνέντευξη-κείμενο: Μαρία Νικολάου
πηγή φωτο: διαδίκτυο

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος