Η Πρεσβεία της Ελλάδας στο Βερολίνο μαζί με τις Προξενικές Αρχές στη Γερμανία, θέλοντας να τιμήσει την επέτειο των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνική Επανάσταση του 1821 δημιούργησε τη σειρά #Griechenland2021 και θα προβάλλει μέσα από τα κοινωνικά της δίκτυα -Facebook, Twitter, Instagram και YouTube- μηνύματα Γερμανών πολιτικών και σημαντικών προσωπικοτήτων από όλους τους τομείς και από την Ελληνική Ομογένεια στη Γερμανία.
Το πρώτο μήνυμα ήρθε από το Ντύσσελντορφ και τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου του Κρατιδίου της Β. Ρηνανίας-Βεστφαλίας, André Kuper. Ο κ. Kuper συγχαίρει τους Έλληνες για την επέτειο των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης και αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «οι επιρροές του Ελληνικού Πολιτισμού είναι στην ζωή μας σήμερα στην Ευρώπη φυσικά πολύ παλαιότερες από τα 200 χρόνια της Ελληνικής Δημοκρατίας».
Επιπλέον, ο Kuper ανακοίνωσε ότι «με αφορμή την επέτειο των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης θα φωτιστεί ο Πύργος του Ρήνου, δίπλα ακριβώς από το τοπικό Κοινοβούλιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, με τα εθνικά ελληνικά χρώματα, το λευκό και το μπλε», τονίζοντας ότι αυτό είναι ένα θαυμάσιο δείγμα του δεσμού των λαών και της ελληνογερμανικής φιλίας.
Ακολούθησαν ο Υπουργός Εσωτερικών, Αθλητισμού και Ενσωμάτωσης της Βαυαρίας κ. Herrmann, ο Δήμαρχος Αννοβέρου, κ. Belit Onay, ο Διευθυντής της Αρχαιολογικής Συλλογής και της Γλυπτοθήκης Μονάχου, Dr. Florian Knauß, ο Δήμαρχος του Ντύσσελντορφ, Dr. Stephan Keller, ο Δήμαρχος Στουτγάρδης, Dr. Frank Nopper και τέλος ο Πρωθυπουργός της Ελεύθερης και Χανσεατικής πόλης του Αμβούργου, Dr. Peter Tschentscher με ένθερμα μηνύματα και χαιρετισμούς για την Επέτειο των 200 χρόνων από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης.
Μπορείτε να παρακολουθήσετε τα video με τα μηνύματα στις ιστοσελίδες των προξενικών αρχών της Ελλάδας στη Γερμανία ή και με το hashtag #Greichenland2021 στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος