Der Spiegel: Και την ελληνική πρεσβεία στο Βερολίνο παρακολουθούσαν οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες

Κρατικές υπηρεσίες και διπλωματικές αποστολές φιλικών τους χωρών, μεταξύ των οποίων και την ελληνική πρεσβεία στο Βερολίνο, κατασκόπευαν συστηματικά οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες, αναφέρει το περιοδικό Der Spiegel σε σημερινό του δημοσίευμα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η BND παρακολουθούσε τα υπουργεία Εσωτερικών των ΗΠΑ, της Δανίας, της Κροατίας, της Αυστρίας και της Πολωνίας, τηλεφωνικές συνδέσεις των ΗΠΑ στις Βρυξέλλες, στα Ηνωμένα Έθνη στη Νέα Υόρκη και το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών στην Ουάσιγκτον.

Ακόμη και η «hotline» του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών για ταξιδιωτικές οδηγίες βρισκόταν στη λίστα της BND, ενώ το ενδιαφέρον της υπηρεσίας δεν περιοριζόταν σε κρατικούς φορείς, αλλά περιελάμβανε και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, όπως η Care International, η Oxfam και ο Ερυθρός Σταυρός στη Γενεύη.

«Στη Γερμανία βρίσκονταν πολλές ξένες πρεσβείες και προξενεία στη λίστα της BND, με την παρακολούθηση ηλεκτρονικών διευθύνσεων, τηλεφώνων και φαξ αντιπροσωπειών των ΗΠΑ, της Γαλλίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Σουηδίας, της Πορτογαλίας, της Ελλάδας, της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Αυστρίας, της Ελβετίας, ακόμη και του Βατικανού», συνεχίζει το γερμανικό περιοδικό και διευκρινίζει ότι οι διπλωματικές αντιπροσωπείες δεν εμπίπτουν στο Άρθρο 10 του γερμανικού Συντάγματος, το οποίο προστατεύει επικοινωνίες Γερμανών από την παρακολούθηση.

Πριν από τρεις εβδομάδες έγινε γνωστό ότι η BND παρακολουθούσε Ευρωπαίους εταίρους, όχι μόνο κατ’ εντολή της αμερικανικής υπηρεσίας NSA, αλλά και από μόνη της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτό αρχείου: EPA/ANGELIKA WARMUTH

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος