Αν.Μ.Θ.: Συνάντηση εργασίας της περιφερειακής ομάδας εφαρμογής του έργου «CircPro»

Στο έργο CircPro (Smart Circular Procurement) του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Διαπεριφερειακής Συνεργασίας INTERREG EUROPE 2014-2020 συμμετείχε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Στο πλαίσιο της συμμετοχής της διοργάνωσε την Τρίτη 16 Μαρτίου 2021 διαδικτυακά την 4η Συνάντηση Εργασίας της Περιφερειακής Ομάδας Εφαρμογής. Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση των εμπλεκόμενων φορέων για την πορεία υλοποίησης του έργου CircPro, τα αποτελέσματα της 5ης Διαπεριφερειακής Συνάντησης που έλαβε χώρα στην Κομοτηνή στις 19 Νοεμβρίου 2020 και η οποία λόγω των ειδικών συνθηκών της πανδημίας COVID-19 έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης, τις καλές πρακτικές και τα παραδείγματα δράσεων έξυπνων κυκλικών προμηθειών αναφορικά με την εξοικονόμηση ενέργειας σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης από άλλες χώρες και περιφέρειες που συμμετέχουν στο έργο.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν μέλη του Steering Group του έργου, εκπρόσωποι από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΕΠ ΑΜΘ, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, το Διεθνές Πανεπιστήμιο, καθώς και εκπρόσωποι του τεχνικού συμβούλου του ΠΤΑ ΑΜΘ για την υποστήριξη του έργου «CircPro».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκε η μέχρι τώρα πορεία και η ταυτότητα του προγράμματος και αναλύθηκαν προτάσεις τόσο κατά τις προηγούμενες συναντήσεις όσο και κατά την παρούσα αναφορικά με τον σχεδιασμό του Περιφερειακού Σχεδίου Δράσης δημόσιες συμβάσεις, το οποίο αποτελεί βασικό αντικείμενο εργασιών του έργου. Ακολούθησε στη συνέχεια παρουσίαση επιλεγμένων καλών πρακτικών που είχαν παρουσιαστεί από τους εταίρους του έργου CircPro κατά τη διάρκεια των εργασιών της 5ης Διαπεριφερειακής Συνάντησης των εταίρων του έργου.
Συγκεκριμένα παρουσιάστηκαν:
-Η διαδικασία ESCO της εξέλιξης του δημόσιου φωτισμού στην περιοχή του Κεντρικού Alentejo (Πορτογαλία).
-Το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού οδοφωτισμού στην πόλη Vilnius (Λιθουανία).
-Η διαδικασία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργεια από απόβλητα στο Elverum (Νορβηγία).
-Η Win – win συνεργασία μεταξύ ενέργειας και αποβλήτων στην πόλη Kouvola (Φινλανδία).
-Οι Διαγωνιστικές διαδικασίες ως συγκεκριμένο μέσο – εργαλείο προστασίας του περιβάλλοντος στην περιφέρεια Piemonte της Ιταλίας.
-Το μοντέλο One stop shop για ενεργειακή απόδοση στα κτίρια – Τάση ανακαίνισης, Ανάκτησης και Ανθεκτικότητας στη Βουλγαρία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος