Κομοτηνή-Κ.Μπαντίκος: Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης επιθυμεί την διεξαγωγή εκλογών στις Σχολικές Εφορείες

«Η διεξαγωγή εκλογών για τις Σχολικές Εφορείες αποτελεί μια συνήθη διαδικασία που συμβαίνει επί σειρά ετών κανονικά κι απροβλημάτιστα. Ωστόσο, σε αυτή την πρωτόγνωρη για όλους περίοδο από υγειονομικής άποψης έπρεπε να ληφθούν υπόψη αντικειμενικά δεδομένα που ορίζουν το πλαίσιο των ενεργειών όλων μας.» επανέλαβε σήμερα (8-4-2021) μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές ιστορίες» ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Αν.Μ.Θ. κος Κωνσταντίνος Μπαντίκος

Κομοτηνή-Κ.Μπαντίκος: Η  Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης επιθυμεί την διεξαγωγή εκλογών στις Σχολικές Εφορείες
Ο κος Κ.Μπαντίκος φώτο αρχείο ΕΡΤ

Όπως είπε: «Αποκλειστικό κριτήριο για τις αναβολές της δια ζώσης διεξαγωγής των εκλογών των Σχ. Εφορειών των μειονοτικών σχολείων της Θράκης είναι η αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα της πανδημίας του κορονοϊού και η συνακόλουθη υποχρέωση προστασίας της δημόσιας υγείας και εν προκειμένω της υγείας της σχολικής κοινότητας.» σημειώνοντας ότι έχει στοχο-ποιηθεί από ανθρώπους που δεν γνωρίζουν το επίπεδο δικαιοδοσίας της Διεύθυνσης στη λήψη των αποφάσεων της.

48 από τις 117 συνολικά μειονοτικές σχολικές μονάδες δεν έχουν αυτή τη στιγμή Σχολικές Εφορείες . «Δεν υπάρχει πρόβλεψη για την παράταση της θητείας» επανέλαβε και παραδέχτηκε ότι «υπάρχει πρόβλημα στην διαχείρισης των χρημάτων  που δίνονται στις σχολικές μονάδες». Ωστόσο, όπως είπε, είναι περιορισμένο το έργο τους λόγω του κλεισίματος των σχολείων και της εξ αποστάσεως λειτουργίας τους. «Πρέπει να γίνουν αυτές οι εκλογές. Δεν μπορούμε να πάρουμε αποφάσεις που αντίκειται στην νομοθεσία και στα προβλεπόμενα της εποχής που ζούμε. Δεν υπάρχει καμία διάθεση αμφισβήτησης ή αντιπαράθεσης. Από το πόστο του ο καθένας, να συμβάλουμε στην πιο εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων. Με επιμονή και υπομονή θα βρίσκουμε λύσεις στα θέματα».

Σύμφωνα με τον κο Μπαντίκο «στο πλαίσιο της επαναλειτουργίας της κοινωνίας και της χαλάρωσης των μέτρων με την τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων θα καταφέρουμε να πραγματοποιήσουμε τις εκλογές. Οι σύντομες αναβολές που δίνονταν ανά 15νθημερο δίνονταν για να εξεταστεί το ενδεχόμενο της διενέργειάς του».

Τέλος, επανέλαβε ότι η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης επιθυμεί όσο και οι άμεσα ενδιαφερόμενοι τη συντομότερη και προσφορότερη διευθέτηση του ζητήματος και τον τερματισμό κάθε εκκρεμότητας, σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος.
Φώτο: Κ. Μπαντίκος (αρχείο ΕΡΤ) Συνέντευξη-κείμενο:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος