Μ. Κωνσταντινίδης- Προϊστάμενος της Π.Ε.Ροδόπης: Τα παιδιά συμμετέχουν σε όλα τα μαθήματα σε ποσοστό άνω του 90%

“Το σίγουρο είναι ότι έχει αναπτυχθεί πια μια σχέση εμπιστοσύνης. Δεν έχουμε θέματα όπως το παρελθόν, δηλαδή τεχνικά ζητήματα, όπως με τις συνδέσεις του internet ή τον ήχο. Όλοι κατάλαβαν και το στιλ εργασίας των δασκάλων και τα παιδιά ανταποκρίνονται σε πολύ μεγάλο βαθμό”. Με τα λόγια αυτά ο ο κος Μαρίνος Κωνσταντινίδης, προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ροδόπης περιέγραψε τον τρόπο, με τον οποίο διεξάγεται η τηλεκπαίδευση στα Δημοτικά Σχολεία της Ροδόπης.

Μ. Κωνσταντινίδης- Προϊστάμενος της Π.Ε.Ροδόπης: Τα παιδιά συμμετέχουν σε όλα τα μαθήματα σε ποσοστό άνω του 90%
Ο κος Μαρίνος Κωνσταντινίδης

“Τα παιδιά συμμετέχουν σε όλα τα μαθήματα σε ποσοστό άνω του 90%» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (12-4-2021). Σύμφωνα με τον κο Κωνσταντινίδη «αν εξαιρέσουμε κάποιες ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπου δεν υπάρχει σύνδεση και κατάλληλος εξοπλισμός, πρόκειται για περιπτώσεις για τις οποίες δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα, στην συντριπτική τους πλειοψηφία τα παιδιά συνδέονται κανονικά”.

Επανέλαβε, ότι το Υπουργείο μελετά άνοιγμα των Δημοτικών Σχολείων με δια ζώσης εκπαίδευση μετά το Πάσχα και στάθηκε στην δυνατότητα που δίνεται στους γονείς με χαμηλό εισόδημα, να υποβάλουν αίτηση για την απόκτηση Voucher, με στόχο την αγορά lap top και tablet. Όλο αυτό το διάστημα ήταν καθοριστική η συμβολή των γονιών σημείωσε ο κος Κωνσταντινίδης. “Ήταν πάντα δίπλα στα παιδιά. Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ. Οι γονείς συν-στρατεύτηκαν στη μάχη αυτή”, είπε χαρακτηριστικά.
Τέλος, κάνοντας των απολογισμό των θετικών και των αρνητικών ο κος Κωνσταντινίδης σημείωσε, ότι οι μαθητές «χάνουν» ένα κομμάτι κοινωνικοποίησης, τις παρέες, τις φιλίες, έγιναν όμως, όπως είπε, πολύ καλοί χρήστες της Τεχνολογίας. “Είναι εντυπωσιακή η συμμετοχή τους και ο τρόπος δουλειάς με video κι εργασίες, με σύγχρονο και ασύγχρονο τρόπο”. Για να προσθέσει: “Έγιναν πολύ καλοί χρήστες της τεχνολογίας όταν επιστρέψουμε στους κανονικούς ρυθμούς θα τους λείψει όλη αυτή η επαφή. Ο Φυσικός χώρος των εκπαιδευτικών και των μαθητών είναι το σχολείο. Οι γονείς έβαλαν πλάτη, πήραν συσκευές, ήταν δίπλα στα παιδιά τους, τα καθοδήγησαν από την αρχή και τους ευχαριστώ για μια ακόμη φορά”.

Φώτο: Μαρίνος Κωνσταντινίδης συνέντευξη-κείμενο-φωγραφία Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος