Στη Χαλκιδική οι 87 από τις 545 ελληνικές “Γαλάζιες σημαίες”


Warning: Array to string conversion in /var/www/ertnewsdev.oryx.gr/wp-content/themes/generatepress_child/content-single.php on line 56
Array

Η χώρα μας με 545 “Γαλάζιες Σημαίες” κατέκτησε φέτος τη δεύτερη θέση ανάμεσα σε 49 χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Σε ποσοστά αυτό σημαίνει ότι το 13,5% των ακτών που βραβεύτηκαν συνολικά ανήκει στην Ελλάδα. Την εθνική πρωτιά στην απονομή που έγινε σήμερα διαδικτυακά κατέκτησε και πάλι η Χαλκιδική με 87 σημαίες.

Όπως είπε μιλώντας στο Ο3 της ΕΡΤ3 η Δαρεία-Νεφέλη Βουρδουμπά από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης που εκπροσωπεί την Ελλάδα στο θεσμό, οι “Γαλάζιες σημαίες” που θα κυματίσουν και φέτος στις ελληνικές ακτές δεν αντανακλούν μόνο την εξαιρετική ποιότητα των υδάτων και το περιβάλλον των ακτών αλλά και το υψηλό επίπεδο προσφερόμενων υπηρεσιών στους λουόμενους που έχουν να κάνουν με την καθαριότητα και την υγιεινή αλλά και την ασφάλειά τους.

Η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια κατακτά σταθερά την δεύτερη θέση όμως ειδικά φέτος ο αριθμός “Γαλάζιων Σημαιών” που κατέκτησε θεωρείται ρεκόρ και η κ. Βουρδουμπά τον συνέδεσε με τις πολλές υποψηφιότητες που έθεσαν νέοι επικεφαλής στους ΟΤΑ που προέκυψαν από τις δημοτικές εκλογές του 2019.

Για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις πάντως η κ. Βουρδουμπά τόνισε ότι κάποια ακτή που δεν βραβεύτηκε ενώ βρίσκεται δίπλα σε βραβευμένη δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι είναι υποδεέστερη. Ίσως απλώς δεν προνόησε κανείς ώστε να θέσει υποψηφιότητα. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πρόγραμμα μπορούν να λάβουν μέρος ιδιώτες αλλά και δημόσιοι φορείς. Τα τελευταία 20 χρόνια συμμετέχουν στο πρόγραμμα χώρες από σχεδόν όλες τις ηπείρους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος