Κομοτηνή: Μαθητές και καθηγητές για Bravo στο 3ο ΓΕΛ

Μαθητές και εκπαιδευτικοί του 3ου ΓΕΛ Κομοτηνής συμμετέχουν και φέτος, για δεύτερη συνεχή χρονιά, στον 4ο Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό BravoSchools. Διαγωνισμός με τίτλο «Δημιουργούμε έναν καλύτερο κόσμο»“πρόκειται για μια πρωτοβουλία που στοχεύει στην ανάδειξη των πιο ολοκληρωμένων εκπαιδευτικών προσεγγίσεων πάνω στα θέματα κοινωνικής υπευθυνότητας” ανέφερε σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή “Καθημερινές Ιστορίες” η φιλόλογος Κυριακίτσα Παιδαράκη, προσθέτοντας πως “τα θέματα αυτά σχετίζονται με τους 17 Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών“.

Κομοτηνή: Μαθητές και καθηγητές για Bravo στο 3ο ΓΕΛΌπως τόνισε: “Το όλο πρόγραμμα έχει ως βασικό στόχο να αναδείξει τον σημαντικό ρόλο που έχει να επιτελέσει το σύγχρονο σχολείο και ο ρόλος αυτός δεν είναι τίποτα άλλο παρά να αποτελέσει ένα δυναμικό πυρήνα αφύπνισης και ευαισθητοποίησης των μαθητών, των οικογενειών τους και της ευρύτερης περιοχής, της τοπικής κοινωνίας”, προσθέτοντας ότι “είναι αυτό που εμείς οι εκπαιδευτικοί αναζητούμε, επιδιώκουμε σε κάθε μας δράση και σε κάθε μας προσπάθεια, η συνεργασία των τριών κορυφών του ‘τριγώνου’, των μαθητών, των οικογενειών τους και της τοπικής κοινωνίας. Αυτό το καταφέραμε μέσα από τις δράσεις μας, οι οποίες είναι τέσσερις στον αριθμό, και στις τέσσερις κατηγορίες του διαγωνισμού: 1) Εφαρμοσμένα καινοτόμα σενάρια 2) μαθητικές δημιουργίες 3) δράσεις συνεργασίας”.

Κομοτηνή: Μαθητές και καθηγητές για Bravo στο 3ο ΓΕΛΣύμφωνα με την κ. Παιδαράκη, η ανάδειξη αυτών των πρακτικών είναι ένα πολύ ωραίο κίνητρο. Οι συμμετοχές του σχολείου υλοποιήθηκαν κυρίως κατά τη διάρκεια της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και αναλυτικά είναι οι ακόλουθες:

Μαθητικές Δημιουργίες:
1. Ένας ξεχωριστός «Άλλος» (Παγκόσμιος Στόχος 10: Λιγότερες Ανισότητες) Ψηφίστε εδώ
2. Save The Planet | Εκπαιδευτικό παιχνίδι γνώσεων για android συσκευές με θέμα την Κλιματική Αλλαγή και το Περιβάλλον (Παγκόσμιος Στόχος 13: Δράση για το Κλίμα)
Δράσεις Συνεργασίας:
3. e-Αιμοδότες | Σύστημα πληροφόρησης και άμεσης ειδοποίησης αναγκών αιμοδοσίας (Παγκόσμιος Στόχος 3: Καλή Υγεία και Ευημερία). Ψηφίστε εδώ
Εφαρμοσμένα Σενάρια – Καινοτόμα Προγράμματα (Σχέδια Μαθήματος):
4. Γυναίκα αντιμέτωπη με τη βία: δεν είσαι η μόνη – δεν είσαι μόνη! (Παγκόσμιος Στόχος 5: Ισότητα των Φύλων) Ψηφίστε εδώ
Συγκεντρωτικά όλες οι συμμετοχές του σχολείου βρίσκονται στο σύνδεσμο:
https://bravo.sustainablegreece2020.com/gr/voting-by-school/3o-geniko-lykeio-komothnhs.665.html
όπου έως τις 23/5 η γνώμη και η ψήφο όλων έχουν αξία!

Η κ. Παιδαράκη έκανε αναφορά και στους υπεύθυνους καθηγητές: τον Διευθυντή Νικόλαο Φωτιάδη και τους/τις συναδέλφους της: Αθανασούλα Αικατερίνη (ΠΕ04.04) Φωτιάδη Νικόλαο, Βερρή Ανδρονίκη (ΠΕ86), Μαργαρίτη Χουρμούζη (ΠΕ03), Μπρούμα Βασιλική (ΠΕ78) και Σολωμού Ελένη (ΠΕ02).

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί συνεργάστηκαν ανά ομάδες ανάλογα με τη δράση και έδειξαν στην πράξη το παράδειγμα. «Τίποτα δεν γίνεται ατομικά και μεμονωμένα κι αυτό είναι το μήνυμα που προσπαθούμε να περάσουμε στους μαθητές μας», δήλωσε η κ. Παιδαράκη και σημείωσε, «οι εποχές που στεκόμασταν πίσω από την μονάδα και το Εγώ πρέπει να ξεπεραστούν γιατί ουσιαστικά ‘Ή θα σωθούμε μαζί ή θα καταστραφούμε χώρια’ -αυτό λέμε στους μαθητές μας».

Τελειώνοντας σημείωσε χαρακτηριστικά, “προσπαθούμε μέσα από όλες αυτές τις δράσεις να καλλιεργήσουμε την αφηγηματική φαντασία, να μπορούμε δηλαδή με ενσυναίσθηση να μπαίνουμε στη θέση ενός άλλου ατόμου μιας άλλης ομάδας και να ευαισθητοποιούμαστε για παγκόσμια προβλήματα”.

συνέντευξη-κείμενο: Μαρία Νικολάου φωτο: πηγή F/B

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος