Ξάνθη: Το Μονοπάτι της Ζωής

Σε μια απλή και ανθρώπινη πράξη που εμπνευσμένων εθελοντών της Ξάνθης – ενεργών πολιτών αναφέρθηκε στη στήλη «Ραδιοφωνικές Προτάσεις για Αλλιώτικες Διαδρομές» ο εκπαιδευτικός της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δημήτρης Γκαγκαλίδης. Μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (28-5-2021) παρουσίασε το Μονοπάτι της Ζωής.

Ξάνθη: Το Μονοπάτι της Ζωής«Μία απλή κι ανθρώπινη πράξη προσφοράς προς την πόλη και τη φύση» όπως είπε σημειώνοντας πως ένωσαν τις δυνάμεις τους και προσέφεραν μια πολιτιστική διαδρομή στο πλάι του Κόσυνθου ποταμού στην αγκαλιά της Παλιάς Πόλης ενεργοί πολίτες, καλλιτέχνες, δημιουργοί, άνθρωποι της εργασίας χωρίς να περιμένουν καμία απολύτως βοήθεια από την πολιτεία.

«Περίπου στα μέσα της διαδρομής στο μονοπάτι της Ζωής θα δείτε μια στήλη, στη οποία και αναγράφεται ένα ποίημα με τίτλο : “Ξάνθος και Ξανθίππη”. Πρόκειται για την καλλιτεχνική προσπάθεια του Γ. Κωτούλα που είχε αποδώσει ποιητικά την ρομαντική ιστορία του ζευγαριού που πέρασε από εδώ και συνέδεσε την παρουσία και το άδοξο τέλος με το μονοπάτι της ζωής» σημείωσε ο κ. Γκαγκαλίδης προσθέτοντας ότι «Το ποίημα εξιστορεί αναλυτικά τα “συμβάντα” και βρίσκεται μπροστά στη “Σπηλιά του Έρωτα” όπου και συναντιόταν το ζευγάρι».

Μια διαδρομή συντροφιά με τους ήχους των πουλιών, του ποταμού στους ήρεμους “ρυθμούς” των ανθρώπων που αγαπούν την πόλη τους και το δείχνουν. Μάλιστα ο κ. Γκαγκαλίδης αποκάλυψε ότι επίκειται η υλοποίηση μελέτης αποκατάστασης του αλευρόμυλου και των δύο άλλων παλιών πέτρινων κτιρίων που υπάρχουν στην περιοχή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος