Koμοτηνή: Αυτόματοι πωλητές γίδινου γάλακτος το Φεβρουάριο

Στις αρχές Φεβρουαρίου θα τοποθετηθούν οι Αυτόματοι Πωλητές Γίδινου Γάλακτος σε Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη.

Αυτό δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής, ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού «Θρακών Αμνός», Χρήστος Παρασχούδης.
Ο Συνεταιρισμός «Θρακών Αμνός» μετράει 3 χρόνια λειτουργίας, δίχως να έχει επιχορηγηθεί από κανένα πρόγραμμα και αριθμεί 160 κτηνοτρόφους από τον Έβρο.
Ο Συνεταιρισμός ιδρύθηκε με σκοπό την μείωση του κόστους παραγωγής και την άμεση πρόσβαση του αγοραστικού κοινού, στα συνεταιριστικά προϊόντα.
Στάθηκε ιδιαίτερα στα προβλήματα ρευστότητας που δυσκολεύουν τη λειτουργικότητα του συνεταιρισμού, στηλιτεύοντας την ανυπαρξία της πολιτείας όλα αυτά τα χρόνια.
«Ζητάμε από την πολιτεία να μην στέκεται εμπόδιο στην πορεία μας και να μας αντιμετωπίζει όπως μια επιχείρηση στον ιδιωτικό τομέα», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Στεκόμενος στη Συμβολαιακή Γεωργία, σχολίασε πως με τα επιτόκια 10% που ζητά η Τράπεζα Πειραιώς, αυτό είναι Συμβολαιακή Δουλεία.
«Εμείς ζητάμε την εκχώρηση του συμβολαίου μας στη Γαλακτοβιομηχανία συνεργαζόμαστε –σ.σ. 2 εκ ευρώ ο τζίρος από το γάλα που παραδίδουν- και την προκαταβολή του 50% των χρημάτων μας στις αρχές του χρόνου.
Αναφερόμενος στα 5 χρόνια που έχουν να πάρουν χρήματα από τα προγράμματα Βιολογικής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας που εντάχθηκαν το 2011, δήλωσε ότι δεν επρόκειτο για επιδότηση, αλλά για απώλεια ειδοδήματος.
Αξίζει να αναφερθεί πως ο Συνεταιρισμός «Θρακών Αμνός», έχει σχέδια συνεργασίας με Αγελαδοτρόφους της Ροδόπης και έχει στοχεύσει και στο Αγελαδινό γάλα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος