Αν.Μ.Θ.: Προγράμματα κατάρτισης για τους 1.376 νέους αγρότες

1376 είναι οι νέοι αγρότες της αν.Μ.Θ. και υλοποιούνται ή έχει προγραμματισθεί να υλοποιηθούν 78 προγράμματα κατάρτισης. Τα παραπάνω έγιναν γνωστά κατά τη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησαν το απόγευμα της Πέμπτης 29 Ιουλίου ο ΥΠΑΑΤ Σπήλιος Λιβανός και ο βουλευτής Ροδόπης κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, προκειμένου να ενημερωθούν από τους υπευθύνους του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ στην Κομοτηνή για τα προγράμματα κατάρτισης Νέων Αγροτών του Οργανισμού.

Αν.Μ.Θ.: Προγράμματα κατάρτισης για τους 1.376 νέους αγρότεςΌπως σημείωσε ο πρόεδρος του ΕΛΓΟ κ. Π. Χατζηνικολάου στη Ροδόπη μετέχουν στο πρόγραμμα 390 άτομα και ο κύριος όγκος των Νέων Αγροτών στο νομό είναι μουσουλμάνοι. Το σημαντικό όμως είναι – όπως σημείωσε ο επικεφαλής της Σχολής κ. Σάκης Δεμίρης– ότι οι Νέοι Αγρότες διατηρούν επαφή με τον ΕΛΓΟ και μετά το πέρας της κατάρτισης, καθώς η πλειονότητά τους συνεχίζει να ασχολείται με καλλιέργειες.

Ο κ. Λιβανός ανακοίνωσε ότι η ηγεσία του ΥΠΑΑΤ έχει συναποφασίσει με την ηγεσία του ΕΛΓΟ να προωθηθεί ένα συγκεκριμένο σχέδιο ενίσχυσης της εκπαίδευσης και κατάρτισης των αγροτών. Όπως είπε το πρώτο βήμα έχει γίνει σε συνεργασία με το Υπ. Παιδείας με την ανακοίνωση για τη λειτουργία έξι Σχολών. Το δεύτερο θα είναι η ίδρυση αγροτικών ΙΕΚ με βάση τις πραγματικές ανάγκες κάθε τόπου. Παράλληλα υπενθύμισε ότι με απόφασή του υπερδιπλασιάσθηκε από το 17.000 στις 40.000 το ποσό που λαμβάνουν ως ενίσχυση οι Νέοι Αγρότες. Ο κ. Λιβανός σημείωσε ακόμη ότι πρέπει να αξιοποιηθεί η περιουσία που έχει σε κάθε νομό ο Οργανισμός ώστε να ενισχυθεί η κατάρτιση και η έρευνα.

Στη συνέχεια ο κ. Λιβανός επισκέφθηκε τα Θρακικά Εκκοκκιστήρια. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επιχείρηση του είδους στην περιοχή με τρεις μονάδες. Ο επικεφαλής της εταιρείας κ. Σταμάτης Κουρούδης.
Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων:30-07-2021 ΔΤ προγράμματα κατάρτισης (1)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος