Γ. Τσομής: Αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς στην εκπαίδευση

Για τη συμμετοχή του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας στη δράση «Πολιτιστική κληρονομιά και Παιχνιδοποίηση στην Εκπαίδευση», που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος CultGamEdu, μίλησε στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» ο καθηγητής του Τμήματος Φιλολογίας του Δ.Π.Θ., Γιώργος Τσομής (Φώτο-πηγή:Π.τ.Θ.).

Όπως είπε είναι ένα διετές έργο που συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus + KA227 – Partnerships for Creativity. «Η πρόταση υπεβλήθη από την Διευθύντρια του ΓΕΛ Ιάσμου, την κα Βάγια Σερέτη η ίδια μου ζήτησε να συμμετάσχω σε αυτό το πρόγραμμα», σημείωσε προσθέτοντας ότι προβλέπει την εκπαίδευση- συμμετοχή υποψηφίων διδακτόρων του Τμήματος. «Θα «αγκαλιάσουμε» θεωρητικά -έχοντας την επιστημονική καθοδήγηση- αυτό το πρότζεκτ».

Σύμφωνα με τον κο Τσομή η πρόταση σχετίζεται με την αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς στην εκπαίδευση, με την ενσωμάτωση της στρατηγικής της παιχνιδοποίησης στο σύγχρονο σχολείο. «Η Τεχνολογία δεν μπορεί πλέον να νοηθεί χωριστά από την εκπαίδευση Η ενσωμάτωση της στρατηγικής της παιχνιδοποίησης υπαγορεύεται τόσο από ειδικούς, όσο και από κοινωνικοοικονομικούς λόγους οι οποίοι πηγάζουν από την επίδραση της επιστήμης και της Τεχνολογίας στο σύγχρονο κόσμο», ανέφερε.

Παράλληλα, εξήγησε πως: «Στόχος είναι η δημιουργία εφαρμογών σε τάμπελτ και κινητά τα οποία θα χρησιμοποιούν πρωτίστως οι μαθητές για την εμπέδωση τω γνώσεων τους πάνω στην ιστορία κυρίως, αλλά και σε άλλα μαθήματα που σχετίζονται με την ιστορία, όπως διάφορα άλλα φιλολογικά μαθήματα».

«Οι καθηγητές και οι φοιτητές θα συμμετέχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα που εμείς θα δημιουργήσουμε», ανέφερε ο κος Τσομής σημειώνοντας πως καθ’ όλη τη διάρκεια αυτού του έργου θα πειραματίζονται με τους μαθητές προκειμένου η Τεχνική Ομάδα του έργου Edrase να αναλάβει την τεχνική υλοποίηση του προγράμματος, το δε Τμήμα Φιλολογίας θα καλύψει το θεωρητικό πλαίσιο. Όλα τα ερωτήματα, όλα τα θέματα θα τα αντλήσουν μέσα από τα βιβλία των Γυμνασίων και των Λυκείων.

Έτσι, η Πολιτιστική κληρονομιά τριών χωρών, Ιταλίας, Ισπανίας, Ελλάδας θα γίνει κτήμα των μαθητών, αλλά και οποιουδήποτε άλλου χρήστη. «Χάρη στην κα Βάγια Σέρετη συμμετέχουμε στο πρόγραμμα» ανέφερε επισημαίνοντας τη συμμετοχή πέντε υποψήφιων διδακτόρων, των Αναστασιάδη Μιχαήλ,Γαρούφο Απόστολο, Χαρίσιο Ευστρατίου , Βασιλική Μαναβοπούλου και Κυριακή Τσαλδερίδου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος