Ιωάννης Παπαχρόνης: Εργαζόμενοι σε γηροκομείο δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν και η επίκληση σοβαρών ιατρικών λόγων είναι τέχνασμα

Με αφορμή την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων μίλησε στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές ιστορίες» (17-8-2021) ο πρόεδρος της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων Ξάνθης « Ο Μέγας Βασίλειος», ο κος Ιωάννης Παπαχρόνης αποκαλύπτοντας ότι τρεις από τους 34 εργαζομένους δεν έχουν εμβολιαστεί.

Τα τρία άτομα που αρνούνται να εμβολιαστούν, όπως σημείωσε, μπήκαν σε αναστολή εργασίας, ενώ παράλληλα υπήρξε μέριμνα για την κάλυψη των καθηκόντων τους. “Περιμένουμε να υποβάλλουν αίτημα εξαίρεσης στην τριμελή επιτροπή που εδρεύει στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης. Αίτημα το οποίο έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν μόνον για σοβαρούς ιατρικούς λόγους, εντός τριών εργάσιμων ημερών σύμφωνα με το ΦΕΚ, για να δοθεί ή όχι απαλλαγή” εξήγησε.

Παράλληλα, σημείωσε: «Δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν και η επίκληση σοβαρών ιατρικών λόγων είναι τέχνασμα» προσθέτοντας ότι τα μέλη που απαρτίζουν τέτοιου είδους επιτροπές «θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικά», όπως είπε, « για το πού θα βάλουν την υπογραφή τους».
«Στεναχωρήθηκα γιατί αναγκάστηκα να ζητήσω από εργαζόμενους που είχαν πάρει την άδεια τους να επιστρέψουν νωρίτερα» ανέφερε ο κος Παπαχρόνης και έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι ο ίδιος, από την πρώτη στιγμή, είναι υπέρ του εμβολιασμού. Όπως είπε δεν μπορεί να υποχρεώσει κανέναν να εμβολιαστεί, αλλά θα πρέπει να σεβαστεί τον Νόμο και να εφαρμόσει όλα όσα προβλέπονται προκειμένου να λειτουργήσει το γηροκομείο.
«Οι έλεγχοι ξεκινούν, δεν μπορεί να λειτουργήσει κανείς αδικαιολόγητα. Είναι συγκεκριμένες οι ασθένειες που δίνουν απαλλαγή. Θέλω να δω ποιοι γιατροί θα βάλουν την υπογραφή τους να δώσουν απαλλαγή σε ανθρώπους που δεν δικαιούνται να την έχουν;»

Συνέντευξη –κείμενο: Μαρία Νικολάου φώτο: αρχείο ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος