Κομοτηνή: Για μια θέση στον ήλιο

Τις δραματικές διαστάσεις της ανεργίας στον χώρο της υγείας αποτυπώνουν οι 70.000 αιτήσεις που καταχωρίστηκαν στο σύστημα του ΑΣΕΠ για 690 θέσεις στα δημόσια νοσοκομεία όπως είχαν οριστεί με την προκήρυξη 5Κ.

«Την περιμέναμε την προκήρυξη πώς και πως» δηλώνει στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο Γιώργος Γούλας, ένας από τους 70.000 υποψήφιους, απόφοιτος του ΤΕΙ Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου.

Οι πιθανότητες επιτυχίας για τους υποψηφίους επαγγελματίες υγείας είναι μία στις 1.000, ωστόσο, αυτό όχι μόνο δεν απέτρεψε τους ενδιαφερόμενους, αλλά τους οδήγησε σε μια ξέφρενη διαδρομή στο ηλεκτρονικό σύστημα του ΑΣΕΠ να προλάβουν να υποβάλλουν αίτηση. «Χρειάστηκε να διαβάσω πολύ καλά την προκήρυξη, ήταν τεράστια, είχε χίλιους δύο αστερίσκους, συμβουλεύτηκα μάλιστα και δύο δικηγόρους» δηλώνει ο νεαρός άνεργος νοσηλευτής σημειώνοντας ότι ο μεγάλος αριθμός των υποψηφίων του προκάλεσε απαισιοδοξία. «Είμαι 16 μήνες στην ανεργία, πλέον το έχω συνηθίσει και είμαι πιο κοντά στο να μεταναστεύσω αναζητώντας δουλειά στο εξωτερικό» αποκαλύπτει μην κρύβοντας την απογοήτευσή του.
Φώτο:Γιώργος Γούλας, υποψήφιος Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος