Το Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου, στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, μερίμνησε για την ψηφιακή καταχώρηση και απεικόνιση της συντριπτικής πλειοψηφίας των πυροσβεστικών κρουνών εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου.
Η συγκεκριμένη ενέργεια προήλθε ως συνέχεια της επίπονης προσπάθειας του αντίστοιχου τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, το οποίο πραγματοποίησε και ολοκλήρωσε κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα, την φυσική τους καταγραφή στο πεδίο.
Για την αξιοποίηση των συγκεκριμένων χρήσιμων και κρίσιμων πληροφοριών, συγκλήθηκε την Παρασκευή (27/08/2021) στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, συνάντηση με θέμα την παρουσίαση των ευρημάτων στα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων και σε εκείνα της ΔΙΑΔΕΥΑΔ ΚΕΡΚΥΡΑΣ αλλά και τους πιθανούς τρόπους αμοιβαίας αξιοποίησής τους για την καλύτερη θωράκιση και προστασία του Δήμου από τους κινδύνους των αστικών και δασικών πυρκαγιών.
Απόρροια της συγκεκριμένης συνάντησης αποτέλεσε η δέσμευση για αμοιβαία συνεργασία των συγκεκριμένων φορέων ευθύνης και ενδιαφέροντος, με το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου και την αρωγή του αντίστοιχου τμήματος Πληροφορικής, έτσι ώστε να υπάρξει ενιαία κωδικοποίηση των πυροσβεστικών κρουνών από όλους αλλά και η έγκαιρη αναγνώριση εκείνων που χρίζουν επισκευών για την ομαλή λειτουργίας τους.
Επίσης, αναγνωρίστηκε η ανάγκη για επικαιροποίηση και νέο προγραμματισμό χωροθέτησης πυροσβεστικών κρουνών έπειτα από την προσεκτική αξιοποίηση των πληροφοριών – δεδομένων που έχουν ήδη καταγραφεί.
Σημαντικό κρίνεται να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη διευρυμένη διασύνδεση πληροφοριακών συστημάτων και συνεργασία των ανάλογων φορέων ευθύνης πραγματοποιείται για πρώτη φορά, σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο στοχεύοντας να αποτελέσει μελλοντικά καλή πρακτική.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος