Κομοτηνή: Σε αναστολή εργασίας 25 ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου

Σε αναστολή τέθηκαν σήμερα 25 ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής «Σισμανόγλειο». Σύμφωνα με δηλώσεις σήμερα της κας Μαρίας Φλωροκάπη, ταμία του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο στην ΕΡΤ Κομοτηνής στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (1-9-2021) πρόκειται για εργαζομένους όλων των ειδικοτήτων, μεταξύ των οποίων: πέντε (5) γιατροί, 15 νοσηλευτές, εργαζόμενοι στην καθαριότητα, διοικητικοί υπάλληλοι κ.α.

«Πάρα πολλοί εργαζόμενοι δεν συμφωνούν με την υποχρεωτικότητα» δήλωσε η κα Φλωροκάπη σημειώνοντας πως είναι μια ιδιαίτερη και δύσκολη μέρα για τους εργαζόμενους, καθώς κάποιοι συνάδελφοί της δεν έχουν πειστεί για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού και βρέθηκαν μάλιστα σήμερα το πρωί έξω από την πύλη του Νοσοκομείου πραγματοποιώντας νέα διαμαρτυρία.

«Υπάρχει ένα επιχειρησιακό σχέδιο από την πλευρά της διοίκησης για την κάλυψη των κενών που θα δημιουργηθούν. Όλοι περίμεναν την 31η Αυγούστου μήπως αλλάξει κάτι από την πλευρά της Κυβέρνησης για να συνεχίσουν, το Νομοσχέδιο εξακολουθεί να ισχύει όπως έχει ψηφιστεί, δεν αλλάζει κάτι και διαμαρτύρονται αυτή τη στιγμή στην είσοδο του Νοσοκομείου. Φοβούνται τις παρενέργειες του εμβολίου, εμείς αυτό που τους συνιστούμε είναι να εμβολιαστούν και για τους ίδιους και για τον περίγυρο τους, την οικογένειά τους, τα παιδιά τους. Λέμε:« Όχι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό, Ναι όμως στον εμβολιασμό».» δήλωσε η κα Φλωροκάπη.

Ήδη από τις 24 Αυγούστου οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο πραγματοποίησαν τη γενική τους συνέλευση λέγοντας «Ναι στον εμβολιασμό, ΟΧΙ στην υποχρεωτικότητα» παρουσία Νομικού Εκπροσώπου
«Έχει γίνει αναστολή αδειών από σήμερα 1η Σεπτεμβρίου. Υπάρχει το σχέδιο της Διοίκησης για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες. Προς το παρόν δεν τίθεται θέμα αναστολής λειτουργίας των Κλινικών» είπε η κα Φλωροκάπη.

«Καλώ όλους τους συναδέλφους να εμβολιαστούν για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε γιατί βλέπουμε ότι ο κλοιός στενεύει για την κοινωνία έξω, οι υγειονομικοί βρίσκονται στην πρώτη γραμμή , είναι ένα αίσθημα Κοινωνικής Ευθύνης και το σωστό είναι να είναι εμβολιασμένοι. Είναι δική τους ευθύνη. Να τηρούν τα μέτρα» ανέφερε η κα Φλωροκάπη.
Μάλιστα ανέφερε ότι θα πραγματοποιηθούν προσλήψεις τριών επικουρικών. Όσον αφορά στην τύχη των 25 ανεμβολίαστων; «Εάν εμβολιαστούν θα κάνουν και τη δεύτερη δόση και σε 14 ημέρες επιστρέφουν , εάν δεν εμβολιαστούν θα παραμείνουν σε αναστολή εργασίας».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος