ΧΕΝ Κομοτηνής: Στόχος να αναδείξουμε το φαινόμενο της βίας κατά των γυναικών

«Είδα τον φόβο» είναι το τίτλος της έκδοσης της ΧΕΝ Κομοτηνής που παρουσιάστηκε με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων της Ευρωπαϊκής ΧΕΝ. Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής η πρόεδρος, Ροδόπη Στακοπούλου η ΧΕΝ είναι Παγκόσμια Εθελοντική Οργάνωση, η οποία εργάζεται με συγκεκριμένες ενέργειες και δράσεις για την ανάπτυξη της γυναίκας σε όλα τα επίπεδα, όπως είναι το μορφωτικό, κοινωνικό επίπεδο, την ισοτιμία των φύλων και πάντοτε στις αρχές της αλληλεγγύης και του αλληλοσεβασμού.

Αναφερόμενη στην «Άννα», στο διετές πρόγραμμα της ΧΕΝ Ελλάδος με θέμα τη Βία κατά των γυναικών στο χώρο και στο χρόνο, που έχει ως στόχο να αναδείξει το φαινόμενο της κακοποίησης των γυναικών, να ενημερώσει τις ίδιες τις γυναίκες και να ευαισθητοποιήσει την ίδια την κοινωνία, σημείωσε πως “η «Άννα» είναι ένας χαρακτήρας της ΧΕΝ Ελλάδος, που ταξιδεύει στο χωροχρόνο και μαθαίνει να αναγνωρίζει κάθε μορφή βίας εις βάρος των γυναικών».

Παράλληλα, είπε ότι το όνομά της δεν είναι τυχαίο, βρίσκεται σε ένα διάλογο με την επικαιρότητα θέλοντας να αποκωδικοποιήσει τα γεγονότα και το πώς αυτά επηρεάζουν την κάθε γυναίκα, γιατί η «Άννα» είναι η κάθε γυναίκα που διεκδικεί ένα δίκαιο παρόν προσδοκώντας να παραδώσει στις επόμενες Άννες ένα καλύτερο μέλλον.

«Με το φάσμα της βίας κατά των γυναικών να πλανάται, η βία άμεση ή έμμεση είναι βασισμένη σε στερεότυπα και αντιλήψεις που ξεκινούν μέσα από την οικογένεια, είναι μια ιστορία χιλιετιών που διογκώνεται δίχως τέλος», είπε πρόεδρος σημειώνοντας: «Η βία προλαμβάνεται όταν συνειδητοποιούμε το αξιακό σύστημα που την αναπαράγει και μόνο αν κατανοήσουμε τους μηχανισμούς που ενεργοποιούν τα βίαια ένστικτα του θύτη. Αλλά και το πώς οφείλει να αντιδρά το θύμα».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος