Νέο σύστημα διασύνδεσης των βάσεων δεδομένων του Δημοσίου με τα ληξιαρχεία και τα δημοτολόγια

«Φιλοδοξούμε να προχωρήσουμε ένα νέο μοντέλο πολυεπίπεδης διακυβέρνησης με ένα επιτελικό κράτος με αποσαφηνισμένες αρμοδιότητες, αποκεντρωμένη διοίκηση και ήδη η κυβέρνηση αυτή τόλμησε να αντέξει στον πειρασμό της ονοματοκρατίας» ανέφερε κατά την τοποθέτησή του στην Επιτροπή της Βουλής που συζητείται το «παράλληλο πρόγραμμα της κυβέρνησης», ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ο κ. Κουρουπλής πρόσθεσε, ότι η κυβέρνηση προωθεί ένα νέο μοντέλο διοίκησης σε τέσσερα επίπεδα.
Επιτελικό κράτος, αποκεντρωμένη διοίκηση, τοπική αυτοδιοίκηση και διευρυμένη αντιπροσώπευση.

Όπως ανέφερε ο κ. Κουρουμπλής, μεταξύ των ρυθμίσεων που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο, και είναι αρμοδιότητας του υπουργείου Εσωτερικών περιλαμβάνεται διάταξη η οποία επιτρέπει στους δήμους να προσλαμβάνουν εργαζομένους που δικαιώνονται από τα δικαστήρια σε πρώτο βαθμό καθώς επίσης και να προχωρούν σε προσλήψεις στις υπηρεσίες καθαριότητας και άλλες ανταποδοτικές υπηρεσίες.

Ακόμη, εξισώνονται οι τρίτεκνοι και πολύτεκνοι σε θέματα μοριοδότησης, ενώ υπάρχει πρόνοια για τους ΑΜΕΑ που εργάζονται σε εταιρείες των ΟΤΑ να αναλαμβάνει τη φροντίδα τους ο Δήμος σε περίπτωση που κλείσει η επιχείρηση.

Τέλος ο υπουργός Εσωτερικών, προανήγγειλε την δημιουργία ενός νέου συστήματος ηλεκτρονικής διακυβέρνησης για την διασύνδεση των μεγαλύτερων βάσεων δεδομένων του Δημοσίου με τα δημοτολόγια και τα ληξιαρχεία με βάση τον ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ και ανέφερε ότι το 2016 οι περίπου 500.000 μαθητές των σχολείων θα μπορούν να εγγραφούν στα σχολεία με το νέο σύστημα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος