Κ.Μπαντίκος: Πλήρης υποστήριξη στο Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις στην Ξυλαγανή

Η θετική εισήγηση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης, του Κ. Μπαντίκου «ανάβει το πράσινο φως» για τη λειτουργία του Γυμνασίου Ξυλαγανής ως “Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις”.

«Αναγκαστήκαμε να προβούμε σε αναστολή της λειτουργίας του γιατί είδαμε ότι παιδαγωγικά θα προέκυπταν πάρα πολλά προβλήματα για τους ίδιους τους μαθητές» εξήγησε σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (10-11-2021) ο κος Κωνσταντίνος Μπαντίκος, περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης σημειώνοντας ότι υπήρξαν και ομάδες προσανατολισμού με ένα παιδί.

«Τότε», όπως είπε, «είχαμε ζητήσει από το Υπουργείο, και καθυστέρησα γι αυτό το λόγο την έκδοση της απόφασης αναστολών, να μπορεί να μετατραπεί απευθείας κατ’ εξαίρεση το Γυμνάσιο σε Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις ώστε να παραμείνουν τα παιδιά εκεί” σημειώνοντας, όμως, ότι « Νομοθετικά δεν μπορούσε να γίνει εφικτό, οπότε μεταφέρθηκε χρονικά σε αυτή την περίοδο».

Σύμφωνα με τον κο Μπαντίκο το Υπουργείο έχει θετική άποψη και το Γυμνάσιο της Ξυλαγανής μετατρέπεται σε “Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις”, εξέλιξη που όπως είπε «δίνει τη δυνατότητα σε μαθητές της περιοχής που επιθυμούν να συνεχίζουν τη φοίτησή τους εκεί». Σύμφωνα με τον κο Μπαντίκο υπάρχει διαφορά στη λειτουργία, οι μαθητές ωστόσο, θα υποστηριχθούν πλήρως με το προσωπικό που χρειάζεται για να υλοποιηθεί το πρόγραμμα όπως πρέπει. «Θα έχουν την εκπαίδευση που πρέπει για την βαθμίδα στην οποία βρίσκονται» υποσχέθηκε ο κος Μπαντίκος.

Τέλος, ερωτηθείς σχετικά, σημείωσε ότι στον ίδιο δεν υπήρξε αίτημα για την επαναλειτουργία του Μειονοτικού Σχολείου Αρσακείου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος