Ξάνθη: Μαθήματα ψηφιακών δεξιοτήτων από τη Cisco μέσω του Xanthi TechLab

Στο Παγκόσμιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Ψηφιακών Δεξιοτήτων της Cisco NetAcad εντάχθηκε το Xanthi TechLab. Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» ο υπεύθυνος, Δημήτρης Γιαννακούδης, οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν δωρεάν και με πιστοποίηση νέες δεξιότητες και χρήσιμα εργαλεία, εφόσον ολοκληρωθεί επιτυχώς ο κύκλος μαθημάτων.

Ήδη πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το πρώτο μάθημα με εισαγωγή στην κυβερνοασφάλεια και υβριδικά θα συνεχιστούν και τα επόμενα με τις εγγραφές για τους ενδιαφερόμενους να είναι ακόμη ανοικτές.

«Έχουμε ξεκινήσει – τόνισε – μια διαδικτυακή συνεργασία με τη Cisco που σκοπό έχει να προσφέρει περισσότερες διαδικτυακές δεξιότητες σε νέους και σε ανθρώπους που δεν είναι απαραίτητα γνώστες και δεν χειρίζονται τόσο καλά τις νέες τεχνολογίες”, είπε και εξήγησε πως πρόκειται για ένα παγκόσμιο ψηφιακό πρόγραμμα, το Cisco Networking Academy.

«Ενταχθήκαμε σε αυτό το πρόγραμμα και εμείς, ως ακαδημία της Cisco, και μπορούμε πλέον να έχουμε πρόσβαση στην πλατφόρμα και να κάνουμε μαθήματα: Κυβερνοασφάλειας, Προγραμματισμού και άλλα Τεχνικά, που σε αυτή τη φάση δεν θα τα κάναμε εκτός κι αν υπάρχει συγκεκριμένο ενδιαφέρον. Συνεργαζόμαστε με το Πολυτεχνείο της Ξάνθης και έχουμε πάρα πολύ καλό υλικό από εκεί, οπότε είναι μια πάρα πολύ καλή ευκαιρία να δώσουμε ένα πολύ καλό «πάτημα» για να πάμε στην ψηφιακή εποχή και να δώσουμε μια πολύ καλή ευκαιρία σε νέους και επαγγελματίες της περιοχής, όπως μπορούμε με τον τρόπο μας».

Όπως είπε ο κ. Γιαννακούδης «Είναι πολύ σημαντικό που μέσα στην Πανδημία αναγκαστήκαμε αρκετοί να κάνουμε φοβερά άλματα την τελευταία διετία λόγω των μέτρων περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού. Κι αυτό είναι πολύ ευχάριστο γιατί βλέπουμε ανθρώπους κάθε ηλικίας, επαγγελματίες, εκπαιδευτικούς , φοιτητές να μπαίνουν στη λογική των ψηφιακών δεξιοτήτων, να μαθαίνουν για κυβερνοασφάλεια, γλώσσες προγραμματισμού κ.α. είναι πολύ ελπιδοφόρο και μακάρι να προχωρήσει αυτή η προσπάθεια».
Η εγγραφή στην πλατφόρμα γίνεται από τους ενδιαφερόμενους και αφού λάβουν email επιβεβαίωσης αποκτώντας έτσι πρόσβαση σε υλικό της πλατφόρμας. Οι συναντήσεις θα γίνονται και on line και δια ζώσης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος