Κομοτηνή – Κ. Μπαντίκος: Κενά εκπαιδευτικών που ασθενούν με κορονοϊό – Συνεργασία με Δήμους για απολυμάνσεις, μάσκες

Κενά λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών με covid, αλλά και γονείς χωρίς τα απαραίτητα self test καταγράφτηκαν την πρώτη ημέρα της επαναλειτουργίας των σχολείων στην αν.Μ.Θ. σύμφωνα με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης, τον κο Κώστα Μπαντίκο.

Όπως τόνισε, από την προηγούμενη Παρασκευή ακόμη υπήρξε κινητοποίηση και επικοινωνία τόσο με τους διευθυντές, όσο και με τις διευθύντριες των σχολικών μονάδων σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της αν.Μ.Θ., προκειμένου να ληφθούν όλα εκείνα τα μέτρα που θα οδηγούσαν στην απρόσκοπτη λειτουργία.

Μέτρα που έχουν να κάνουν τόσο με την επάρκεια των διαθέσιμων self test, όσο και με την κάλυψη των κενών εκπαιδευτικών. «Από οκτώ μέχρι και τριάντα θετικοί στον κορονοϊό εκπαιδευτικοί – ο αριθμός διαφέρει ανά Π.Ε.- απουσίασαν από τις αίθουσες διδασκαλίας» σύμφωνα με πρωινές (09:10) δηλώσεις του Περιφερειακού Διευθυντή αν.Μ.Θ., του κου Κ. Μπαντίκου στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (10-1-2022)

Έχει ήδη ενημερωθεί το Υπουργείο Παιδείας για τα κενά που δημιουργούνται ώστε να υπάρξει αναπλήρωσή τους. Παράλληλα, όπως είπε ο κος Μπαντίκος υπάρχει συνεργασία με τους Δήμους για «την καθαριότητα των σχολικών μονάδων και την επάρκεια μασκών» και συνεχής κάλυψη της ζήτησης. Ωστόσο τα self test φτάνουν μέχρι και αύριο. «Το υπουργείο καταγράφει τα κενά ώστε να στείλει ξανά όσα απαιτούνται (2000-3000 συνολικά)» είπε ο κος Μπαντίκος προσθέτοντας πως «Είναι μια δυναμική κατάσταση, θα κινούμαστε ανάλογα με την ενημέρωση που θα έχουμε και θα περιορίσουμε την εξάπλωση».
Σε αυτό το σημείο ο κος Μπαντίκος ζήτησε από τους γονείς να πραγματοποιούν έγκαιρα τα self test και να τα δηλώνουν έγκαιρα και επακριβώς στην πλατφόρμα, προκειμένου ο ασθενής μαθητής να μην πάει σχολείο, ώστε να αποφευχθεί η διασπορά του κορονοϊού, καθώς όπως και ο ίδιος επεσήμανε, “είναι υψηλής μεταδοτικότητας η «Ο»”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος